Grød
1 vaniljestang (både stang & korn)
100g perlebyg fra Sun Island (340 kcal pr. 100g)
Skallen fra 1 økologisk appelsin (ca. 4g skal)
50g friskpresset appelsinsaft
Start med at skylle perlebyg grundigt i lunkent vand, så skummer det ikke så meget under kogningen.
Flæk vaniljestangen & skrab kornene ud – lig dem til side, de skal bruges senere.
Kog rigeligt vand op i en gryde – tilsæt perlebyg & den flækkede vaniljestang.
Lad det koge i 30 min. Si vandet fra & kom kornene i en skål & fjern vaniljestangen.
Riv appelsinskal & pres appelsinsaft, imens kornene koger, kom det over de varme korn & vend godt rundt.
Stil kornene på køl.
Cremet skum & mandler
75g Milda cremefine 19% til piskning
125g Fromage frais 0,2% (48 kcal pr. 100g)
1 tsk. vaniljepulver fra Urtekram (IKKE vaniljesukker)
3g Perfect Sød fra Easis
20g smuttede hakkede/flækkede søde mandler fra Urtekram
Vent med at lave cremen, indtil grøden er kølet helt ned.
Pisk cremfine til skum.
Tilsæt fromage frais, vaniljepulver & Perfect Sød – pisk igen til en cremet skum.
Varm mandlerne op på en tør pande, så trækkes olierne lidt ud & mandlerne får en rigtig dejlig smag.
Vend grød, creme & mandler sammen – smag evt. til med mere vanilje og/eller Perfect Sød.
Servér med frugtsauce – f.eks. en blåbær– eller en jordbærsauce. Den traditionelle kirsebærsauce kan også bruges, dog synes jeg den er lidt for tung.
En portion på 150g med 20g blåbærsauce & 1g mandeldrys er på samlet 174 kalorier. Var du gået all-in med en standard købe risalamande fra f.eks. Kløver + kirsebærsauce, ville en sådan portion med samme mængder være på 297 kalorier. Og så kan man også altid tilføje diskussionen om tomme kalorier – hvad er mon sundest… Hvide grødris, eller perlebyg?!