Vejledning


Det er faktisk ikke helt så vanskeligt, som man går og tror. Det handler blot om vejledning, ingredienser, køkkenmaskiner og mod.

Lad dig ikke afskrække! Det kan godt være at jeg bruger nogle (for dig) mystiske ingredienser i mine opskrifter – men engang var chokolade og kaffe også noget underligt noget…

Jeg indsamler ikke de ingredienser jeg anvender, i tågede, hengemte skove – det er varer jeg køber, enten i helt almindelige dagligvarebutikker, i webbutikker, eller i helsekostbutikker. Så du kan også sagtens fremskaffe selv samme slags varer.
Måske du tænker: “hvorfor skal jeg piske rundt, for at fremskaffe én eller anden underlig slags fiber? Er det virkelig nødvendigt og får jeg overhovedet brugt hele posen?”.
Det er jo fuldstændig op til dig. Vil du holde dig til tomme, hurtige kalorier – eller vil du gerne nyde noget godt, uden at gå alt for meget på kompromis med sundheden?!

I stedet for at lade dig bremse af ingredienser, som du ikke har kendskab til i forvejen, så synes jeg at du skal undersøge det nærmere. Hvis du kan se denne opskriftsamling, så kan du sandsynligvis også lave en søgning på f.eks. Google.
Jeg er selv vokset op med konceptet “stegt kød, brun sovs og kartofler”, samt en hulens masse smør i diverse kager. Salat var noget man gav til kaniner ifl. min kære far, og sund mad var generelt ikke noget vi spekulerede nærmere over i min familie. Så for mig var “mine” ingredienser også noget mystiske, indtil jeg satte mig ind i hvad det var, og forsøgte mig frem.

I starten lavede jeg en liste over ukendte ingredienser. Hver gang jeg stødte på noget nyt, så røg det på listen. Så kunne jeg altid ved lejlighed undersøge det nærmere og evt. finde en måde at købe det på.

Jeg skal gerne gøre et forsøg på at beskrive nogle af ingredienserne, men da jeg ikke er fødevareekspert el.l. så er det jo ganske enkelt blot information, jeg selv støver frem på internettet – men dog ting jeg selv har smagt og finder gavnlige for min krop.

Mange går ud fra, at det tager længere tid, at lave sund mad. Men det tager altså ikke længere tid, end at lave “helt almindelig mad”. Det handler blot om at have sit basis-lager og sine køkkenmaskiner i orden.
Mit køkken er proppet med skønne maskiner, som i den grad gør alt nemmere. Maskinerne har langsomt sneget sig ind i mit liv, efterhånden som mit behov for at trylle i køkkenet er vokset. Men i stedet for bare at shoppe løs (selv om det egentlig er én af mine fremmeligste evner), så har jeg skrevet ønskelister til mig selv & indfriet dem efter et godt stykke tid, i fald jeg stadig har følt behov for maskinen.
Køkkenmaskiner, nyttige hakkere/udskærere m.v. gør bare køkken-trylleriet nemmere & hurtigere, men de er jo ikke en absolut nødvendighed – man kan komme langt med en stavblender & lidt god fantasi!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.