Koldskåls cheesecake med hindbærtopping


Denne opskrift på kalorielet cheesecake kombinerer frisk koldskålscreme med lækre hindbær – helt uden tilsat sukker. Perfekt frisk dessert.

Koldskåls cheesecake med hindbærtopping

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 129
Kulhydrater: 49 %
Proteiner: 19 %
Fedt: 32 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 117 g
Ca. 151 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Udgivet i juni, 2018

Ingredienser

“Rugbrøds”-bund

Koldskål-cheesecakefyld

  • 400g Philadelphia Light Natural
  • 155 ml kærnemælk
  • 150g skyr (vælg en der er fast i konsistensen)
  • 20 ml citronsaft
  • 12g Dr. Oetker revet appelsinskal (eller citronskal)
  • 2g vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 15g Easis Perfect Sød
  • 50g pasteuriserede æggehvider
  • 6 blade husblas (gelatine)

Hindbærtopping

  • 300g friske hindbær (eller optøede, frosne hindbær)
  • 30 ml vand
  • 10g Easis Perfect Sød
  • 4 blade husblas (gelatine)

Fremgangsmåde

Forbered rugbrødsbunden

  1. Beklæd en springform (23-24 cm i diameter) med bagepapir, både bund og sider. Alternativt kan kantfolie bruges i siderne.
  2. Kom rugbrødscrunch, friske dadler, salt og vand i en foodprocessor, og blend til en samlet, jævn masse.
  3. Fordel massen i springformen. Brug en fugtet dejskraber eller ske til at glatte overfladen.
  4. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 180 °C (almindelig ovn) i 10 minutter, og stil derefter på køl.
Koldskåls cheesecake med hindbærtopping

Lav koldskålscremen

  1. Pisk Philadelphia osten luftigt med en elpisker.
  2. Tilsæt kærnemælk, skyr, citronsaft, appelsinskal, vaniljepulver og Perfect Sød. Pisk grundigt, til blandingen er ensartet.
  3. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
  4. Pisk æggehviderne helt stive i en separat skål. Vend forsigtigt æggehviderne i resten af cremen.
  5. Smelt den opblødte husblas over vandbad (uden kogning). Bland en lille mængde creme i husblassen og gentag med ca. 5 spiseskeer for at sikre en jævn konsistens.
  6. Rør husblas-blandingen i cremen og fordel den oven på den afkølede bund. Stil på køl i mindst 1 time.
Koldskåls cheesecake med hindbærtopping - hele kagen

Tilbered hindbærtoppingen

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
  2. Imens koges hindbær, vand og Perfect Sød i en gryde under omrøring, indtil bærrene er kogt ud og moset.
  3. Knug vandet af husblassen og smelt den direkte i den varme hindbærblanding. Rør grundigt, indtil husblassen er opløst. Lad toppingen køle af i ca. 15 minutter.
  4. Hæld hindbærtoppingen over den afkølede creme i springformen. Stil kagen tilbage på køl i mindst 1 time eller gerne til dagen efter.

Servering

Når kagen er stivnet, fjernes springformens kant forsigtigt. Træk bagepapiret af siderne, og servér kagen direkte fra fadet. Denne cheesecake bliver kun bedre dagen efter, når smagene har sat sig.

Den færdige cheesecake

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.