Ingredienser
“Rugbrøds”-bund
- 155g Easis Rugbrøds Crunch
- 110g friske dadler (uden sten)
- 1g salt
- 20 ml vand
Koldskål-cheesecakefyld
- 400g Philadelphia Light Natural
- 155 ml kærnemælk
- 150g skyr (vælg en der er fast i konsistensen)
- 20 ml citronsaft
- 12g Dr. Oetker revet appelsinskal (eller citronskal)
- 2g vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- 15g Easis Perfect Sød
- 50g pasteuriserede æggehvider
- 6 blade husblas (gelatine)
Hindbærtopping
- 300g friske hindbær (eller optøede, frosne hindbær)
- 30 ml vand
- 10g Easis Perfect Sød
- 4 blade husblas (gelatine)
Fremgangsmåde
Forbered rugbrødsbunden
- Beklæd en springform (23-24 cm i diameter) med bagepapir, både bund og sider. Alternativt kan kantfolie bruges i siderne.
- Kom rugbrødscrunch, friske dadler, salt og vand i en foodprocessor, og blend til en samlet, jævn masse.
- Fordel massen i springformen. Brug en fugtet dejskraber eller ske til at glatte overfladen.
- Bag bunden i en forvarmet ovn ved 180 °C (almindelig ovn) i 10 minutter, og stil derefter på køl.
Lav koldskålscremen
- Pisk Philadelphia osten luftigt med en elpisker.
- Tilsæt kærnemælk, skyr, citronsaft, appelsinskal, vaniljepulver og Perfect Sød. Pisk grundigt, til blandingen er ensartet.
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
- Pisk æggehviderne helt stive i en separat skål. Vend forsigtigt æggehviderne i resten af cremen.
- Smelt den opblødte husblas over vandbad (uden kogning). Bland en lille mængde creme i husblassen og gentag med ca. 5 spiseskeer for at sikre en jævn konsistens.
- Rør husblas-blandingen i cremen og fordel den oven på den afkølede bund. Stil på køl i mindst 1 time.
Tilbered hindbærtoppingen
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
- Imens koges hindbær, vand og Perfect Sød i en gryde under omrøring, indtil bærrene er kogt ud og moset.
- Knug vandet af husblassen og smelt den direkte i den varme hindbærblanding. Rør grundigt, indtil husblassen er opløst. Lad toppingen køle af i ca. 15 minutter.
- Hæld hindbærtoppingen over den afkølede creme i springformen. Stil kagen tilbage på køl i mindst 1 time eller gerne til dagen efter.
Servering
Når kagen er stivnet, fjernes springformens kant forsigtigt. Træk bagepapiret af siderne, og servér kagen direkte fra fadet. Denne cheesecake bliver kun bedre dagen efter, når smagene har sat sig.