Endnu en lækker krydret ret, den er lidt i familie med mine mexicanske ris med kylling, men jeg er i bedst mulige omfang holdt op med at spise hvide ris, og da jeg havde virkelig meget lyst til den ret, var jeg jo nødt til at lave mig en ny og bedre version…
Ingredienser
150g perlebyg fra Urtekram
500g kyllingebryst 13%
50g forårsløg (ca. 1 bundt)
12g presset hvidløg
345g peberfrugt i tern
1 tsk. knust spidskommen
3 tsk. chiliflager fra Urtekram
310g tomater i både
1 hønsebouillon terning fra Knorr
1 ds hakkede tomater (400g, 20 kcal pr. 100g)
300 ml vand
4 tsk. salt
3 tsk. peber
1 ds. kidney beans (240g drænet vægt, 95 kcal pr. 100g)
5g Becel vegetabilsk olie
80g revet mozzarella 13% fra Levevis
Fremgangsmåde
Skyl perlebyg grundigt & kog i 10 min. i rigeligt vand – hæld vandet fra efter kogning.
Kog kyllingen i 20 min., og skær i mundrette stykker bagefter.
Varm olien op & steg forårsløg, hvidløg og peberfrugter i ca. 5 min.
Tilsæt spidskommen & chiliflager – vend godt rundt.
Tilsæt tomaterne & lad stege i et par min.
Tilsæt hakkede tomater, kogt perlebyg, bouillon terning, vand & kylling.
Varm op, smag til med salt + peber & lad simre i ca. 10 min.
Tilsæt bønner (som er blevet drænet & skyllet) & vend godt rundt.
Kom det hele i et ildfast fad, og lad varme i ovnen ved 180g (alm. ovn) i 15 min.
Tag fadet ud af ovnen & drys med ost. Kom det tilbage i ovnen og lad varme i 20 min.