Årsagen til stilstanden af opskrifter og min nye bedste køkken-ven, NutriBullet


Jeg er faldet for en ny køkkenmaskine, og dét er årsagen til at der har været lidt stille med de helt almindelige opskrifter.

Årsagen til stilstanden af opskrifter og min nye bedste køkken-ven, NutriBullet

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: Ikke beregnet
Kulhydrater: ? %
Proteiner: ? %
Fedt: ? %


Ca. ? portion(er)
Ca. portions størrelse: ? g
Ca. ? kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad
Udgivet i august, 2016
Opdateret i august, 2021

I har måske bemærket at det har ligget lidt stille med opskrifterne, det er ikke fordi jeg er holdt op med at spise, ej heller fordi jeg har opgivet den sunde mad – jeg har bare skiftet lidt spor det sidste halve års tid…
Jeg har en svaghed (OK jeg har mange svagheder!) for køkkenmaskiner, og mine skabe er proppet til randen med dem, for hvorfor afholde sig fra at gøre hverdagen lidt lettere?! Dog er der maskiner der er kommet ind i mit liv, som ikke har vist sig at være specielt nyttige, fylde for meget, eller være for vanskelige at rengøre, og det har betydet at de blot har stået og fyldt op på hylderne. Men så en sjælden gang imellem så rammer jeg plet ift. min køkkenmaskine-købelyst, og det er præcis hvad der skete for et halvt års tid siden!

Jeg faldt over en NutriBullet-maskine nede i min lokale Kvickly, og spekulerede over hvad det nu var for en fyr. Jeg havde i forvejen en kæmpe (!) juice-maskine, som var smart fordi jeg ikke behøvede at stå og skære frugt/grønt i mindre stykker + den lavede en god pulp jeg kunne bruge til bagning. Men det var netop én af de maskiner der både fyldte op i skabet & var vanvittig irriterende at gøre ren, så det var sjældent jeg brugte den.
NutriBullet-maskinen var på tilbud, det var i den periode hvor man kunne betale med sine COOP-points, og maskinen kom derfor med hjem til samlingen…
Og så skal jeg ellers love for at jeg pludselig indtog grøntsager i ikke tidligere sete mængder!

Jeg er jo heldigvis vant til at eksperimentere i køkkenet, og fandt det derfor nemt at sammensætte mine egne opskrifter på “Blast” (som de selv kalder dem), dog er der også ret mange opskrifter på nettet (samt en ret fiks APP), så man kan få lidt hjælp til at begynde med – jeg har dog valgt blot at freestyle mig frem til de opskrifter jeg selv bedst kan lide, princippet ift. 2/3 grøntsager & 1/3 frugt har jeg dog (nogenlunde) holdt mig til, jeg har blot tilføjet en høj fokus på at sørge for mange fibre og proteiner.

Jeg har ikke helt besluttet mig for, om jeg også vil ligge mine NutriBullet-opskrifter op her. Men jeg har efterhånden fået “overbevist” flere i mine omgivelser om, at det er en skøn maskine & de er derfor hoppet med på vognen. Derfor tænkte jeg, at jeg i hvert fald til at starte med, vil dele mine tips & tricks, for det kan måske virke en smule uoverskueligt/besværligt, ende med at være noget intetsigende “sjask”, eller en ringe sammensætning af næringsværdier, man får blandet sammen.

Én ting er sikkert, min begejstring for at anvende min NutriBullet er ikke dalet med tiden, tværtimod er det lykkedes for mig, at få købt den nyeste version (NutriBullet RX), der ellers ikke sælges i Danmark endnu – at det så også lige stillede et krav til at jeg købte et monster af en transformer, dét er en helt anden side af sagen…

Inden for den nærmeste tid, vil jeg ligge mine tips & tricks herind, måske vil jeg tilføje nogle NutriBullet-opskrifter – og så kan det jo være at jeg igen på et tidspunkt tilføjer nogle helt almindelige opskrifter, men heldigvis er der jo masser af de almindelige opskrifter at vælge imellem 🙂

Bemærk at jeg IKKE bliver betalt for at skrive om NutriBullet, jeg takker altid nej til diverse tilbud om samarbejde, da jeg ikke ønsker at folk skal tro, at jeg er “farvet” af reklame-indtægter!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.