NutriBullet – tips & tricks


Tips og tricks, med eksempler på opskrifter.

NutriBullet – tips & tricks

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: Ikke beregnet
Kulhydrater: ? %
Proteiner: ? %
Fedt: ? %


Ca. ? portion(er)
Ca. portions størrelse: ? g
Ca. ? kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Frokost | Morgenmad | Snacks
Udgivet i januar, 2017
Opdateret i juli, 2024

Jeg beklager at det har taget mig noget tid, at få skrevet dette indlæg – det er altså nemmere/hurtigere lige at smække en opskrift sammen, og fyre den op på bloggen. Måske derfor jeg ikke rigtig anser “Kalorieaktivisten” som en blog, men mere som en opskriftsamling – det her skriveri er lidt mere tidskrævende, end jeg egentlig har til rådighed.

Men jeg har jo lovet, at afsløre hvordan jeg har valgt at drage nytte af min NutriBullet – så dét må jeg hellere få gjort!

Som skrevet tidligere, er nettet spækket med opskrifter, videoer, tips & tricks m.m. ift. NutriBullet – måske jeg har valgt at gøre som andre, måske ikke – jeg bruger ikke så meget energi på at læse hvordan andre gør, jeg kaster mig blot ud i projektet.

Jeg indtager altid mindst én såkaldt “blast” om dagen, jeg har altid en med på kontoret om morgenen – og den er naturligvis min morgenmad. De færreste har tid til at stå og hakke & snitte som vanvittige om morgenen, og for at gøre det nemt og hurtigt for mig selv, sørger jeg altid for, at min fryser er proppet til randen, med portionspakkede grøntsager og frugter.

Det anbefales at en “blast” indeholder 2/3 grøntsager & 1/3 frugt, og det rammer jeg sådan ca., når jeg laver mine – bortset fra at jeg også altid sørger for masser af proteiner og fibre! Der er ingredienser jeg bruger næsten hver gang (fordi det for mig er dem, der er nemmest at forberede, og fordi det er dem jeg bedst kan lide), og så laver jeg nogle få variationer en gang i mellem.

Typiske ingredienser i mine “blast” (bemærk, det er ikke dem alle, der er med hver gang):

 • Spinat
 • Grønkål
 • Squash (bruger jeg hver gang)
 • Kogt rødbede
 • Ananas
 • Kiwi
 • Blåbær
 • Hindbær
 • Mandeldrik
 • Skyr
 • Citronsaft
 • Perfect Sød fra Easis (jeg har en sød tand, og foretrækker at det smager som syndig milkshake)
 • Ristede nødder/frø
 • Chiafrø
 • Lecithin granulat
 • Proteinpulver (min favorit for tiden er “Vanilla Milkshake”)
 • husk fibre” med lemonsmag
 • Grøn the – vælg en grøn the som du synes smager godt. Lav en liter & opbevar på køl. Jeg bruger den grønne the, i stedet for vand – det smager godt & er dejlig sundt

Nogle gange anvender jeg lidt andre forskellige ingredienser, som måske ikke er så “normale”. Disse kan være spirulina, acai pulver, hyben pulver, og sikkert også nogle flere forskellige, som jeg ikke lige kan komme i tanke om lige nu…

Af fedtkilder kan peanutbutter anbefales (husk at sørge for at vælge en der ikke er tilsat sukker), hørfrøolie, hasselnøddeolie, pistacienøddeolie.

Når der anvendes frosne grøntsager og frugt, er det vigtigt at sørge for ikke at overbelaste maskinen – især de lidt mindre maskiner, der kan købes her i Danmark. Derfor sørger jeg altid for at skære mine grøntsager og frugter i mindre tern! Én ting er at maskinen naturligvis skal holde længst muligt, noget helt andet er det vanvittige grisseri der kan opstå hvis det går galt – og ja, det kan godt gå galt, hvis man ikke holder sig under maks-linjen, eller anvender eksempelvis hele, frosne jordbær (stol på mig!).

Sådan gør jeg…

Sådan ca. hver 14. dag sørger jeg for at købe ind til et par uger, og så går jeg ellers i hakke-mode… Ift. rødbeder, der køber jeg gerne et helt kilo, skyller/skrubber dem, og koger dem hele, med skræl i ca. 30 minutter – det afhænger lidt af deres størrelse, man skal kunne stikke en gaffel i dem.
Lad rødbederne køle af, og så er det ellers på med gummihandskerne (igen, stol på mig!). Fjern skrællen og skær rødbederne i mindre tern (ca. 1×1 cm). Pak dem i små fryseposer, med 50g i hver – frys ned

Squash, ananas og kiwi er heldigvis lige til at gå til. Det er blot at skylle squash, og skrælle ananas/kiwi, & skære i mindre tern.
Squash pakker jeg altid i portioner på 100g, ananas, kiwi og anden frugt i portioner på 50g – frys ned.
Mht. bær, så køber jeg dem altid økologisk, mit hoved får mig til at tro lidt mere på, at det ikke går galt ift. at de jo ikke koges før brug.
Mht. spinat og grønkål, der kan man heldigvis købe dem klar i portioner – tak for det… Man kan naturligvis også selv købe dem i friske udgaver, men her vælger jeg at springe over hvor gærdet er lavest!
Bananer plejer jeg er dele først på langs & derefter på tværs, således at det bliver 4 lige store “halve” skiver. Jeg plejer at fryse to skiver pr. pose – lig dem ved siden af hinanden før de fryses ned, så de ikke fyser sammen.

NutriBullet - tips og tricks
Squash gøres klar til frost
NutriBullet - tips og tricks
Ananas gøres klar til frost.

Jeg synes at nødder smager bedst, hvis de er blevet tørristet. Det er ikke nødvendigt, men det bliver bare lidt mere lækkert. Det nemmeste er at tage en hel pose, der allerede er blandet til stenalderbrød f.eks. fra Amo. Du kan naturligvis også lave din egen nøddeblanding – sørg blot for at hakke evt. større nødder en smule.
Blandingen bredes ud på en bageplade med bagepapir, og varmes i ovnen ved ca. 150g (alm. ovn) i ca 25-30 minutter. Vend lidt rundt i dem, en gang imellem. Nødderne er færdige, når de er let gyldne. Lad dem køle helt ned & opbevar herefter i en lufttæt beholder.

Da jeg ikke kan undlade at skæve lidt kalorier, er jeg ret bevidst om at mandelmælk kan indeholde ret mange kalorier. Ja, de er af den gode og sunde slags – men dem får vi altså også fra de nødder der anvendes… Derfor bruger jeg altid Alpro Mandel Usødet, jeg køber den i Kvickly – men det er altså ikke hver dag de har den, så jeg hamstrer gerne (undskyld, hvis der ikke er nogen i jeres lokale Kvickly – det er bare mig der har hamstret…). Den smager rigtig godt, har ikke særlig mange kalorier, og den er med til at gøre drikken lidt fyldig.

Eksempler på opskrifter

Jeg synes det er værd at bemærke, at de opskrifter som følger nu er skabt til mig (forholdsvis lille kvinde), og ikke til en “stor bodybuilder”, bare for at stille det skarpt op. Opskrifterne er fyldestgørende ift. en portion morgenmad til mig – og det er ikke nødvendigvis nok til at sørge for at alle bliver mætte af en sådan portion! Har du brug for mere mad, for at kunne kalde det et måltid, så er det jo blot at supplere op, med noget mere mad – men der kan altså ikke være mere indhold i en enkelt “blast” (med mindre man som jeg, har købt den store maskine i USA, hvortil der også følger en meget større glas).

Opskrift 1

40g frossen spinat
100g frossen squash
50g frossen rødbede
50g frossen ananas
150 ml. mandeldrik
100g skyr
5g Perfect Sød
1 skvat citronsaft
15g proteinpulver (jeg bruger vanilla milkshake)
10g ristede nødder
5g husk fibre (se ovenfor, dog kan fiberHUSK, psyllium o.l. også bruges)
Kold grøn the eller alm. postevand

Kom de frosne ingredienser i NutriBullet-glasset. Hæld mandeldrik over, og lad stå i en halv time (det passer lige med morgenbadet).
Kom resten af ingredienserne ved, og hæld op til maks-linjen med grøn the eller vand.
Kør i maskinen indtil det hele er 100% flydende, og så er det klar til servering.
284 kcal i alt, 39% kulhydrat, 30% protein, 32% fedt (29g protein, 7g fibre, 2g naturligt sukker, 2g mættet fedt, 5g umættet fedt).

NutriBullet - tips og tricks

Opskrift 2

40g frossen grønkål
100g frossen squash
50g frossen blåbær
150 ml. mandeldrik
100g skyr
5g Perfect Sød
1 skvat citronsaft
15g proteinpulver (jeg bruger vanilla milkshake)
10g ristede nødder
5. chiafrø
5g husk fibre (se ovenfor, dog kan fiberHUSK, psyllium o.l. også bruges)
Kold grøn the eller alm. postevand

Kom de frosne ingredienser i NutriBullet-glasset. Hæld mandeldrik over, og lad stå i en halv time.
Kom resten af ingredienserne ved, og hæld op til maks-linjen med grøn the eller vand.
Kør i maskinen indtil det hele er 100% flydende, og så er det klar til servering.
286 kcal i alt, 39% kulhydrat, 30% protein, 32% fedt (29g protein, 8g fibre, 3g naturligt sukker, 2g mættet fedt, 7g umættet fedt).

NutriBullet - tips og tricks

Opskrift 3 (“desserten”, når den søde tand melder sig)

40g frossen spinat
50g frossen banan
100g skyr
5g Perfect Sød
1 skvat citronsaft
15g proteinpulver (jeg bruger vanilla milkshake)
10g ristede nødder
5. chiafrø
5g husk fibre (se ovenfor, dog kan fiberHUSK, psyllium o.l. også bruges)
Kold grøn the eller alm. postevand
10g peanutbutter

Kom de frosne ingredienser i NutriBullet-glasset. Hæld grøn the eller vand over så det dækker spinat og banan, og lad stå i en halv time.
Kom resten af ingredienserne ved, og hæld op til maks-linjen med grøn the eller vand.
Kør i maskinen indtil det hele er 100% flydende, og så er det klar til servering.
297 kcal i alt, 39% kulhydrat, 30% protein, 32% fedt (32g protein, 7g fibre, 1g naturligt sukker, 2g mættet fedt, 8g umættet fedt)

Tip!

Skal jeg på kontoret, kommer jeg gerne låget på glasset, og stiller glasset i tasken (jeg har aldrig oplevet det som værende utæt, men kom evt. en pose omkring). Når jeg lander på kontoret er det tyknet godt pga. fibrene. Er det for tykt til at kunne blive suget op med sugerrør – uden at skabe lufttryk øregangene, så spæd op med lidt koldt vand.

Det er kun fantasien (og ens egne smagsløg), der sætter grænsen. Min smag er ikke nødvendigvis din smag – prøv dig frem. Det der for mig er vigtigst, er at sikre at der er en god balance ift. kulhydrat, protein og fedt. Nogle gange får jeg mikset noget sammen, som ikke nødvendigvis er et hit – andre gange går det så godt, at jeg bliver ved med at lave det samme igen og igen. Men det kan godt blive lidt for ensformigt – og så er det jo blot at gå amok i køkkenskabet, søge på nettet, og ellers prøve sig frem…

Bemærk at jeg IKKE bliver betalt for at skrive om NutriBullet, jeg takker altid nej til diverse tilbud om samarbejde, da jeg ikke ønsker at folk skal tro, at jeg er “farvet” af reklame-indtægter!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.