Når morgenmad bliver en fest


Inspiration til lækker, sund, proteinrig morgenmad.

Når morgenmad bliver en fest

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 104
Kulhydrater: 17 %
Proteiner: 42 %
Fedt: 41 %


Ca. 1 portion(er)
Ca. portions størrelse: 284 g
Ca. 295 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad
Udgivet i januar, 2017
Opdateret i august, 2021

Nogle dage er der heldigvis tid til at gøre lidt mere ud af morgenmaden – selv om jeg ellers bestemt ikke har noget at klage over ift. min egen “standard”-morgenmad.
Men der er dage, hvor jeg arbejder hjemme – og så er der naturligvis weekenderne. Der kan det være meget rart, at skabe en fest på tallerkenen…

Efter mit vægttab for en del år siden, laver jeg stadig kontrolmålinger ift. mit mad-indtag. Er der en fornuftig fordeling af næringsværdier, er der noget jeg skal fokusere på (som regel mangler jeg at indtage fedtstoffer – altså de “rigtige” af slagsen), og så retter jeg gerne ind ift. hvad jeg ved er fornuftigt for mig og de behov jeg ved jeg har brug for at få dækket. Jeg laver aldrig kontrolmålinger i hverdagene, da det ikke er optimalt, at rende rundt med en køkkenvægt på kontoret – men dage jeg arbejder hjemme, eller i weekenden, skriver jeg alt hvad jeg indtager ned. Nogle gange tilføjer jeg det til den App jeg bruger (Lifesum), andre gange smider jeg blot papiret væk – men bare det at skrive det ned, gør at man (jeg) er mere bevidst om, hvad der ryger i munden i løbet af en dag.
Det her skal egentlig ikke handle om mit behov for lige at kontrollere mig selv, men da jeg netop i dag har en sådan kontrolmålingsdag, slog det mig at dagens morgenmad, måske kunne inspirere andre.

Jeg ved at nogen har svært ved at “finde på” ift. måltider, og det er egentlig grund-idéen bag mine opskrifter – jeg ønsker (eller ja, jeg er blevet bedt om) at dele den “viden” som virker for mig, og nej, det er jo ikke sikkert at det der virker for mig, virker for alle andre. Men inspiration kan man altid tage til sig…

Inspiration er netop idéen bag denne “fest på en morgentallerken”, egentlig ikke noget jeg reelt vil kalde en opskrift, for der ligger ikke specielt meget “Kalorieaktivist-køkken-trylleri” bag!

Ingredienser

1/2 peberfrugt
1 stort æg
100g Thiese skyr (eller Levevis – de to er mine favoritter ift. smag og konsistens)
Et par dråber Perfect Sød fra Easis
5g ristede nødder *
Et drys kanel
2 tynde skiver ElverBrød **
20g Philadelphia Sweet Chili 10%

Fremgangsmåde

Skyl peberfrugten og halvér den. Sørg for at halvere den således at den vil kunne ligge ned, uden at tippe. Fjern frøene, resten af stilken og de hvide kanter – undgå at skære hul i peberfrugten.
Slå et æg ud i den halve peberfrugt.
Krydr med salt, peber + evt. tørret chili (det kan jeg godt lide).
Bages på bagepapir i ovnen på 200g varmluft i 20-25 minutter – indtil ægget ser ud til at være færdigt.
Smør Philadelphia på ElverBrød-skiverne. Rist evt. brøddet, hvis det ikke er helt friskbagt.
Rør skyr med et par dråber Perfect Sød, drys med kanel & ristede nødder.

Nyd med et stort glas vand – alt for mange glemmer at drikke nok vand…

* Jeg rister altid en hel pose stenalderbrød-blanding f.eks. fra Amo. Du kan naturligvis også lave din egen nøddeblanding – sørg blot for at hakke evt. større nødder en smule.
Blandingen bredes ud på en bageplade med bagepapir, og varmes i ovnen ved ca. 150g (alm. ovn) i ca 25-30 minutter. Vend lidt rundt i dem, en gang imellem. Nødderne er færdige, når de er let gyldne. Lad dem køle helt ned & opbevar herefter i en lufttæt beholder.

** Jeg køber altid færdig brødblanding på nettet (fordi der ikke ligger en Guldbager i nærheden af mit bevægelsesmønster), og bager det selv – det er super nemt!

Fest på en morgentallerken
Fest på en morgentallerken

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.