Appelsin-perlebyg med mandler i cremet skum (bedre end risalamande)


Opskrift på en mindre usund erstatning for risalamande, med kun 108 kalorier pr. 100g.

Appelsin-perlebyg med mandler i cremet skum (bedre end risalamande)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 108
Kulhydrater: 53 %
Proteiner: 15 %
Fedt: 32 %


Ca. 3-4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 150 g
Ca. 162 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Dessert
Emneord: Jul | Kalorielet
Udgivet i december, 2017
Opdateret i august, 2021

Grød

1 vaniljestang (både stang & korn)
100g perlebyg fra Sun Island (340 kcal pr. 100g)
Skallen fra 1 økologisk appelsin (ca. 4g skal)
50g friskpresset appelsinsaft

Start med at skylle perlebyg grundigt i lunkent vand, så skummer det ikke så meget under kogningen.
Flæk vaniljestangen & skrab kornene ud – lig dem til side, de skal bruges senere.
Kog rigeligt vand op i en gryde – tilsæt perlebyg & den flækkede vaniljestang.

Perlebyg koges med flækket vaniljestang

Lad det koge i 30 min. Si vandet fra & kom kornene i en skål & fjern vaniljestangen.
Riv appelsinskal & pres appelsinsaft, imens kornene koger, kom det over de varme korn & vend godt rundt.
Stil kornene på køl.

Perlebyg køles ned & trækker i appelsinsaft og appelsinskal

Cremet skum & mandler

75g Milda cremefine 19% til piskning
125g Fromage frais 0,2% (48 kcal pr. 100g)
1 tsk. vaniljepulver fra Urtekram (IKKE vaniljesukker)
3g Perfect Sød fra Easis
20g smuttede hakkede/flækkede søde mandler fra Urtekram

Vent med at lave cremen, indtil grøden er kølet helt ned.
Pisk cremfine til skum.
Tilsæt fromage frais, vaniljepulver & Perfect Sød – pisk igen til en cremet skum.

Cremet skum

Varm mandlerne op på en tør pande, så trækkes olierne lidt ud & mandlerne får en rigtig dejlig smag.

Vend grød, creme & mandler sammen – smag evt. til med mere vanilje og/eller Perfect Sød.

Appelsin-perlebyg blandes til grød
Appelsin-perlebyg med mandler i cremet skum

Servér med frugtsauce – f.eks. en blåbær– eller en jordbærsauce. Den traditionelle kirsebærsauce kan også bruges, dog synes jeg den er lidt for tung.

En portion på 150g med 20g blåbærsauce & 1g mandeldrys er på samlet 174 kalorier. Var du gået all-in med en standard købe risalamande fra f.eks. Kløver + kirsebærsauce, ville en sådan portion med samme mængder være på 297 kalorier. Og så kan man også altid tilføje diskussionen om tomme kalorier – hvad er mon sundest… Hvide grødris, eller perlebyg?!

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.