Suppe er bare skønt! Især hvis man har brug for at skræmme baktusser ud af kroppen…
Ingredienser – kyllingeboller
400g hakket kylling
7g friskpresset hvidløg
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Ingredienser – suppe
12g finthakket rød chili
40g fintskåret forårsløg
250g brune champignon, skåret i kvarte
230g squash, skåret i tern
1 ds. (250g drænet vægt) borlotti-bønner (Bonduelle Gourmet Borlotti – købt i Fakta. Kan erstattes af hvide bønner, men borlotti-bønner har en fin nødde-agtig smag)
25g vegetabilsk olie
3 tsk. mangokarry (eller alm. karry)
1 tsk. salt
2 tsk. peber
2 tern hønsebouillon
14 dl vand
Fremgangsmåde
Rør kyllingekød, hvidløg, salt + peber sammen & stil det på køl, så det kan samle sig lidt.
Varm olien op i en gryde & svits karry, chili, forårsløg & 100g champignon.
Kom vand & bouillontern i gryden.
Imens vandet koger op, formes kyllingefarsen til boller – jeg lavede 14 stk. i en mellem størrelse, men de kan sagtens lave mindre.
Når vandet koger, kommes kyllingebollerne i gryden.
Lad det hele simre, indtil kyllingebollerne selv dukker op til overfladen – så er de gennemkogte.
Tilsæt squash, bønner + de sidste champignon.
Kog op, lad simre i 5 minutters tid & smag til med salt + peber.
Servér evt. med en klat skyr (ikke med i kalorieberegningen).