Man skal aldrig undervurdere det simple, men derimod værdsætte at alt ikke er lige kompliceret. Det her er en pastaret jeg har lavet “en milliard” gange, og nu synes jeg da at i skal se min version af den fleksible ret.
Der kan tilsættes næsten hvad som helst af grøntsager, jeg sørger bare altid for enten at rive det fint, eller skære det i små tern – så bliver de bedre integreret i retten (synes jeg).
Ingredienser
450g hakket oksekød 4-7% (“Dit valg”, kan købes i Fakta)
130g finthakkede rødløg
12g presset hvidløg i krydderolie
490g røde pebre i fine tern
150g bladselleri, fintsnittet – jeg brugte mit mandolinjern
215g fintrevne gulerødder
2 dåser hakkede tomater (21 kcal pr. 100g)
60g Beauvais tomat puré (40 kcal pr. 100g)
3 HELE røde chilier (fjernes igen før servering)
10g Becel vegetabilsk olie
1 spsk. paprika
6 tsk. salt
6 tsk. peber
3 tsk. tørret basilikum
1½ tsk. paprika smoked
Fremgangsmåde
Varm olien op & kast en spsk. paprika i.
Tilsæt løg + hvidløg & svits til løg er blanke.
Brun kødet godt.
Tilsæt revne gulerødder – rør godt rundt.
Tilsæt peberfrugter & bladselleri.
Tilsæt hakkede tomater + tomat puré – rør godt rundt.
Kom de 3 HELE chilier i, og dæk dem godt til.
Lad det hele simre i et par timer.
Fjern de HELE chilier & smag til med salt, peber, basilikum & smoked paprika.
Og tag i øvrigt slet ikke fejl, selv om der bliver brugt hele chilier, som bliver fjernet – så giver de et skarpt bid til retten!
For at undgå den kalorierfyldte pasta, kan du evt. som jeg investere i en dims, som kan lave “pasta”-strimler ud af f.eks. squash. Det er simpelthen så smart, smager fantastisk & så ser det da skønt ud…
Jeg spiste en portion kødsovs, med 150g squash-spaghetti – kun 216 kalorier SAMLET, og jeg blev mæt!!!