Havre-rabarbergrød med vaniljeskyr og græskarkerner


Opskrift på endnu en skøn havregrød, med kun 73 kalorier pr. 100g.

Havre-rabarbergrød med vaniljeskyr og græskarkerner

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 73
Kulhydrater: 52 %
Proteiner: 26 %
Fedt: 22 %


Ca. 1 portion(er)
Ca. portions størrelse: 294 g
Ca. 215 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad
Emneord: Grød | Kalorielet
Udgivet i maj, 2013
Opdateret i august, 2021

Det et sæson for rabarber lige nu, og hvorfor ikke bruge denne fantastiske grøntsag på flest mulige måder. Min morgengrød sætter pris på lidt fornuftig variation…

Ingredienser – grød

100g rabarber i mindre stykker
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1 tsk. Perfect Sød fra Easis
100 ml vand
35g grovvalsede Ota havregryn
80 ml vand

Ingredienser – vaniljeskyr

70g skyr fra Levevis
½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
½ tsk. Perfect Sød fra Easis
½ tsk. citronsaft

5g græskarkerner

Fremgangsmåde

Kom rabarber, vanilje, Perfect Sød & vand i en gryde.
Kog op & lad simre i 10 minutter.
Rør godt rundt & sørg for at mose rabarberne helt ud.
Tilsæt havregryn & 80 ml. vand.
Kog op & lad simre i ca. 10 minutter mere.
Rør skyr, vanilje og citronsaft sammen.
Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de “popper”.

Havre-rabarbergrød

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.