Det er sommer, det er koldskåls-tid & lad nu for hulen da være med at kyle kammerjunkere i jeres ellers sunde koldskål. I kunne lige så godt bruge vaniljekranse… De her havregrødskiks er super nemme at lave, og så smager de bare fantastisk. Smagen kan varieres i én uendelighed, alt efter hvilken saftkoncentrat du ønsker – vær blot opmærksom på at det skal være en kalorielet koncentrat, de findes jo heldigvis efterhånden i adskillige varianter.
Ingredienser
100g grove økologiske havregryn
2 dl vand
1 dl hyldeblomstsaft (eller anden koncentreret saft, husk dog at kalorieberegningen vil blive ændret alt efter hvilken saft, der anvendes – Fun One er også et godt bud)
2 tsk. Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde
Alt koges sammen til en tyk grød & smøres tyndt på en bageplade med bagepapir.
Et godt trick er at dyppe en dejskraber i vand (gentagne gange) & bruge den til at smøre ud med.
Bages ved 160g i ca. 25 min. (ikke varmluft)
Tag ud af ovnen & hiv bagepapiret over på en bagerist, kom tilbage i ovnen i ca. 15 min. på varmluft, til det er sprødt.
Lad kiksen køle helt af på en rist før den knækkes og spises til koldskål – eller alt muligt andet…
En stor portion koldskål med disse kiks, indeholder kun samlet 135 kalorier, 11g protein, 18g kulhydrater & 2g fedt!
Normale kammerjunkere er mere eller mindre små kage-bomber!
Dem fra f.eks. Karen Volf har pr. 100g: 489 kalorier, 6,5g protein, 70g kulhydrat & 20g fedt (pyyyha….)!