Så er der grønkål i kæmpe bunker – pakket pænt ned i en lækker grønlangkål…
Ingredienser
200g frisk grønkål
30g Becel pro-activ
30g fuldkornshvedemel (319kcal pr. 100g)
150 ml skummetmælk
150 ml kogevand (HUSK AT GEMME DET, når vandet hældes fra kålen)
50 ml Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
Salt, peber, revet muskatnød.
Fremgangsmåde
Skær de groveste ribber fra grønkålen.
Kog en gryde op med letsaltet vand.
Kog kålen i 10 min., hæld vandet fra (HUSK AT GEMME 150 ml), og lad kålen dryppe godt af.
Hak grønkålen fint.
Smelt Becel i en gryde & rør melet godt ud i.
Tilsæt kogevandet + skummetmælken, og pisk til.
Lad saucen koge ind, til den er godt jævnet (tyk), og tilsæt herefter Oma.
Smag til med krydderierne, jeg brugte ca. 2½ tsk. salt/peber + 1 tsk. revet muskatnød.
Når saucen er helt tyk igen, tilsættes den finthakkede kål & den varmes op.