Tomat-peberfrugt suppe


Opskrift på skøn, spicy suppe, med kun 21 kalorier pr. 100g.

Tomat-peberfrugt suppe

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 21
Kulhydrater: 64 %
Proteiner: 13 %
Fedt: 23 %


Ca. 5 portion(er)
Ca. portions størrelse: 400 g
Ca. 105 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet | Suppe
Udgivet i december, 2013
Opdateret i august, 2021

Suppe er så dejlig nemt at lave, og så er det ikke mindst lækkert & fantastisk varmende. Denne suppe er spicy på den overraskende måde (den kom lidt bag på mig)…

Ingredienser

500g tomater, halveres
400g røde peberfrugter (3-4 stk. alt efter størrelse), skæres i stænger
5g Becel vegetabilsk olie
165g hakkede rødløg
11g (3-4 fed) hakkede hvidløg
1 rød chili, kernefri & skåret i skiver
Reven skal af en stor økologisk appelsin
Friskpresset saft fra førnævnte appelsin
1 ltr. kogende vand
2 tern Knorr grøntsagsbouillon
1 tsk. smoked paprika
Salt & peber

Fremgangsmåde

Kom tomater & peberfrugter i et ovnfast fad, giv et drys salt + peber, & varm dem i ovnen ved 225g (alm. ovn) i 25 minutter.
Varm olien op i en stor gryde & sautér løg, hvidløg, chili & smoked paprika.
Tilsæt appelsinskal, appelsinsaft & de bagte tomater/peberfrugter (husk al den gode saft fra fadet).
Tilsæt kogende vand & bouillontern.
Lad det hele koge op & lad det simre i 20 minutter.
Blend suppen igennem med en stavblender.
Smag til med salt & peber.

Servér med en klat skyr & et godt ristet stykke rugbrød (ikke med i kalorieberegningen).

Opskriften er fra fitliving, mine beregninger ser dog anderledes ud, da jeg ikke har medtaget hverken relish eller brød…

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.