Jeg elsker retter man kan tilberede i ovnen – måske til dels fordi jeg kan klare opvasken af alle de ting jeg har brugt, imens retten klarer sig selv i ovnen. Bonus ved denne ret er at den er ekstrem velsmagende, og så lever den op til mit løfte til mig selv, om at blive meget bedre til at spise kål. Dét må man sige er lykkedes…
Ingredienser
50g perlebyg
120g rødløg i skiver
10g presset hvidløg
9g rød chili i små tern
300g hakket oksekød 4-7% (136 kcal pr. 100g, “Dit valg” købt i Fakta)
230g gulerødder, skrællet og i skiver
200g tomater i både
160g rød peber i tern
1 ds. Baked beans i tomatsauce fra xtra (75 kcal pr. 100g)
450g Levevis skyr
1 tern Knorr Oksebouillon
100g grønkål, renset, fri for de grove ribber & snittet i mindre stykker
230g hvidkål, renset, og skåret i stykker, der nemt kan bruges som “lasagneplader”
50g revet mozzarella 13% fra levevis
1 tsk. knust spidskommen
3 tsk. salt
4 tsk. peber
Fremgangsmåde
Skyl perlebyg godt & kog det i 15 min. – skylles i koldt vand, efter kogning.
Varm olien i en stor gryde & svits rødløg, hvidløg, chili & spidskommen.
Tilsæt oksekødet & brun det godt.
Tilsæt gulerødderne, og lad dem svitse med et par min.
Tilsæt tomatbåde, peberfrugt & perlebyg – vend godt rundt.
Tilsæt baked beans 250g skyr, grønkålen & bouillonterningen – vend godt rundt.
Varm til kogepunktet & smag til med salt & peber.
Kom noget af kødsovsen i bunden af et ildfast fad, lig et lag hvidkål på & fortsæt med kødsovs + hvidkål.
Kom 200g skyr (resten) på toppen & giv et drys peber.
Varm ved 165g varmluft i 25 min.
Drys mozzarella på toppen & varm igen i 10-12 min. til osten er smeltet.
Lad hvile 10 min. før serveringen.
Jeg har før lavet en anden variant af denne ret – bagt oksekød med hvide bønner.