Ovnbagt oksekød med kål


Opskrift på skøn ovnbagt oksekød, proppet med lækkert kål, med kun 76 kalorier pr. 100g.

Ovnbagt oksekød med kål

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 76
Kulhydrater: 39 %
Proteiner: 39 %
Fedt: 22 %


Ca. 4-5 portion(er)
Ca. portions størrelse: 490 g
Ca. 372 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i december, 2013
Opdateret i august, 2021

Jeg elsker retter man kan tilberede i ovnen – måske til dels fordi jeg kan klare opvasken af alle de ting jeg har brugt, imens retten klarer sig selv i ovnen. Bonus ved denne ret er at den er ekstrem velsmagende, og så lever den op til mit løfte til mig selv, om at blive meget bedre til at spise kål. Dét må man sige er lykkedes…

Ingredienser

50g perlebyg
120g rødløg i skiver
10g presset hvidløg
9g rød chili i små tern
300g hakket oksekød 4-7% (136 kcal pr. 100g, “Dit valg” købt i Fakta)
230g gulerødder, skrællet og i skiver
200g tomater i både
160g rød peber i tern
1 ds. Baked beans i tomatsauce fra xtra (75 kcal pr. 100g)
450g Levevis skyr
1 tern Knorr Oksebouillon
100g grønkål, renset, fri for de grove ribber & snittet i mindre stykker
230g hvidkål, renset, og skåret i stykker, der nemt kan bruges som “lasagneplader”
50g revet mozzarella 13% fra levevis
1 tsk. knust spidskommen
3 tsk. salt
4 tsk. peber

Fremgangsmåde

Skyl perlebyg godt & kog det i 15 min. – skylles i koldt vand, efter kogning.
Varm olien i en stor gryde & svits rødløg, hvidløg, chili & spidskommen.
Tilsæt oksekødet & brun det godt.
Tilsæt gulerødderne, og lad dem svitse med et par min.
Tilsæt tomatbåde, peberfrugt & perlebyg – vend godt rundt.
Tilsæt baked beans 250g skyr, grønkålen & bouillonterningen – vend godt rundt.
Varm til kogepunktet & smag til med salt & peber.
Kom noget af kødsovsen i bunden af et ildfast fad, lig et lag hvidkål på & fortsæt med kødsovs + hvidkål.
Kom 200g skyr (resten) på toppen & giv et drys peber.
Varm ved 165g varmluft i 25 min.
Drys mozzarella på toppen & varm igen i 10-12 min. til osten er smeltet.
Lad hvile 10 min. før serveringen.

Jeg har før lavet en anden variant af denne ret – bagt oksekød med hvide bønner.

Ovnbagt oksekød med kål
Ovnbagt oksekød med kål

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.