Jeg elsker pastaretter, men når man kigger på dem ift. næringsværdier så er det ikke ligefrem det bedste at smække på middagsbordet… Så er det jo godt at man kan lave alternativer! Denne cabonara er lige præcis som den skal være, både ift. smag & konsistens (i hvert fald for mig – men jeg er jo heller ikke en ægte italiensk mamma)!
Ingredienser
200g spidskål, skyllet & fintsnittet
1pk (133g) røget kalkunbacon i tern, fra “Den grønne slagter”
250g Asian Kitchen nudler * (det skal være den tredje variant, jeg ikke har afbilledet på Facebook, den uden tilsat smag – 4 portioner)
250 ml Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
200 ml skummetmælk
50g revet mozzarella 16%
30g fintsnittet forårsløg
4 tsk. peber
3 tsk. salt
1 tsk. revet muskatnød
Fremgangsmåde
Kog spidskålen i 5 minutter & lad den dryppe godt af.
Rist kalkunbacon på en tør stegepande, lad det dryppe af på køkkenrulle.
Kog nudlerne i 5 minutter & lad dem dryppe godt af.
Pisk Oma & skummetmælk godt sammen, varm det op.
Tilsæt mozzarella til saucen, lad det smelte & smag til med krydderierne.
Lad saucen koge op, tilsæt spidskål & nudler, og varm det godt igennem.
Servér med et drys peber & med forårsløg + kalkunbacon på toppen.
* Hvis der bruges andre nudler, eller pasta ændrer næringsværdierne sig væsenligt. Jeg har fundet disse nudler både i Føtex & i Netto!