Ingredienser
100g aubergine
150g squash
50g perlebyg
100g bacontern fra Steff Houlberg
½ tsk. paprika
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
1/4 tsk. spidskommen
90g rødløg, skåret i skiver
2 fed presset hvidløg
225g hakket oksekød 3-7%
180g tomat skåret i store både
140g rød peberfrugt skåret i tern
1 dåse Baked beans – hvide bønner i tomatsauce
375g fromage frais 0,3%
70g Mozzarella Sund Fornuft 13%
Salt, peber & tørret basilikum
Evt. lidt frisk basilikum
Fremgangsmåde
Start med at skære aubergine + squash i skiver på ca. 1 cm.
Drys salt over dem & lad dem trække indtil de skal bruges.
Kog perlebyg i ca. 15 min. & si vandet fra.
Steg bacon af i en stor gryde, indtil det er næsten helt sprødt.
Tilsæt paprika, chiliflager, spidskommen, løg & hvidløg – svits af.
Tilsæt hakket oksekød & lad det brune.
Tilsæt tomater, peberfrugt & den kogte perlebyg – vend godt rundt.
Tilsæt baked beans & 250g fromage frais.
Smag til med salt, peber & tørret basilikum (hold lidt igen med salt, da der jo er kommet en del på auberginer/squash), jeg brugte 2 tsk. peber + 1 tsk. salt + ½ tsk. tørret basilikum.
Tør salt af auberginer & squash.
Kom lidt af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad, lig et lag auberginer ovenpå.
Kom endnu et lag kødsovs i fadet & lig et lag squash ovenpå.
Slut af med kødsovs & kom resten af fromage frais på toppen.
Bag ved 165g varmluft i 25 min. Strø mozzarella på toppen & bag endnu 10-12 min.
Lad hvile ca. 10 min. før servering – drys evt. med lidt frisk basilikum ved servering.