Lækre, lettere spicy oksefrikadeller – super nemme & ovnbagte, så slipper du for at bruge uendelig tid i køkkenet, samt olien de ellers ville skulle steges i…
Ingredienser
450g hakket oksekød 4-7% (136 kcal pr. 100g, “Dit valg” købt i Fakta)
70g finthakket rødløg
5g hvidløg i krydderolie, presset
1 rød chili, finthakket
150g grofrevet squash
10g frisk basilikum, finthakket
20g grovvalsede havregryn fra Ota
20g fuldkorns hvedemel
10g fiberHUSK
100 ml skummetmælk
1 æg
1 bg æggehvide (50g)
2 tsk. salt
3 tsk. peber
½ tsk. knust spidskommen
Fremgangsmåde
Rør krydderier i det hakkede oksekød.
Rør resten af ingredienserne i.
Lad farsen hvile i 30 min. på køl.
Form farsen til frikadeller (18 stk.), med en spiseske dyppet i vand – de skal ikke være alt for store, men ca. svare til spiseskeens størrelse.
Kom dellerne på en bageplade med bagepapir.
Varmes i ovnen ved 200g varmluft i 30 minutter – vend dellerne efter 20 minutter.