Masala-rejer


Opskrift på spændende rejer, med kun 73 kalorier pr. 100g.

Masala-rejer

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 73
Kulhydrater: 46 %
Proteiner: 16 %
Fedt: 38 %


Ca. 2 portion(er)
Ca. portions størrelse: 350 g
Ca. 256 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i november, 2013
Opdateret i august, 2021

Lækkert, anderledes, stærkt & super simpelt…

Ingredienser

10g Becel vegetabilsk olie
1 fed hakket hvidløg
1 hakket rødløg (ca. 85g)
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
3-4 gulerødder i tynde skiver (ca. 190g)
130g rejer
150 ml fiskebouillon
½ tsk. garam masala
100g kokosmælk light 7%
1½ tsk. kartoffelmel
150g ærter (evt. frosne – så skal retten bare varmes igennem lidt længere tid)
Salt og peber

Fremgangsmåde

Løg og hvidløg steges få minutter, gerne i en wokpande.
Tilsæt gurkemeje, chili og ingefær og gulerødder, steg et par minutter.
De afdryppede rejer tilsættes, steg igen et par minutter.
Fiskebouillon tilsættes og retten simrer ca. 5 min.
Garam marsala tilsættes.
Kartoffelmel røres ud i kokosmælken, jævn retten med det, og smag til med salt + peber (jeg brugte 1 tsk. citronsalt og 1½ tsk. krydderpeber).
Ærterne tilsættes og retten varmes igennem.

Masala rejer i gryden

Servér f.eks. med Asian Kitchen nudler (ikke med i kalorieberegningen).

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.