Hvem elsker ikke boller i karry? Og det er slet ikke helt så usundt, som man måske skulle tro…
Ingredienser – kødboller
500g hakket svinekød 3-7%
65g finthakket rødløg
1 rød chili, skåret i fine små tern
1 æg
1½ tsk. salt & 2 tsk. peber
Fremgangsmåde
Rør alt sammen til en lind fars.
Form kødboller af farsen, med en spiseske dyppet i vand.
Kom kødbollerne på en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen ved 200g varmluft i 12 min.
Jeg fik 16 kødboller ud af min fars
Ingredienser – karrysauce
10g Becel vegetabilsk olie
2 spsk. karry fra Urtekram
½ tsk. knust spidskommen fra Urtekram
100g fintrevet gulerod
220g fintrevet æble
110g fintrevet rødløg
600 ml. kogende vand
1 tern Knorr Hønsebouillon
150 ml. Oma til madlavning 4% (den tidligere Milda til madlavning, lilla brik)
300g blomkål, skyllet & i buketter
200g broccoli, skyllet & i buketter
150g rød peber i tern
Salt & peber
Fremgangsmåde
Varm olien op & kom karry + spidskommen i gryden – vend godt rundt.
Tilføj gulerod, æble & rødløg – vend godt rund & lad små-svitse i ca. 5 min.
Tilsæt kogende vand + bouillonterning.
Lad simre i 10-15 min.
Blend det hele igennem med en stavblender.
Tilføj Oma til madlavning, kog op & smag til med salt + peber.
Tilføj blomkål, broccoli & peberfrugter, lad simre i 5 min. med låg på gryden.
Kom kødbollerne ned i saucen, vend godt rundt & varm op til bollerne er gennemvarme.
Servér med Asian Kitchen nudler.
Hele min portion kom samlet til at være på 450 kalorier…