Jeg har købt en dims! Jeg elsker dimser, som gør mit liv nemmere & min sunde mad hurtigere. Dimsen er en omeletform fra Lékué til mikrobølgeovnen – “BUM!”, så er der omelet… Det er simpelthen så nemt & hurtigt, at jeg på få minutter om morgenen, enten kan lave mig en morgenmads-omelet, eller en frokost-omelet til at have med på kontoret, de dage hvor jeg ved at kantinens mad bare ikke tilfredsstiller hverken mine smagsløg, eller mine kulhydrat-beregninger…
Der følger nogle opskrifter med, når man køber en sådan dims – men en omelet er nu engang en omelet, og variationerne er utallige. I forhold til dimsen, handler det vist mest om at finde den rette mængde af ingredienser, der passer til den.
Ingredienser
1 stort æg (60g)
1 bg. æggehvide (50g)
20g Philadelphia light (eller anden neutral friskost – dog kan næringsværdierne ændre sig)
20 ml. skummetmælk
1 tsk. Perfect Sød fra Easis
½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
½ tsk. stødt kanel
4g Psyllium fra Finax (1 tsk.)
30g blåbær fra frost (45 kcal. pr. 100g)
Fremgangsmåde
Blend, æg, friskost, mælk, Perfect Sød, vanilje & kanel sammen med en stavblender.
Tilsæt derefter Psyllium, og sørg for at få blendet det helt sammen, uden at lave klumper.
Skyl blåbærene & fordel dem i bunden af omeletformen.
Hæld æggemassen over, klap omeletformen sammen & tilbered den i mikroovnen iht. brugsvejledningen. Jeg ved trods alt ikke hvor meget power din mikroovn har, min omelet fik sammenlagt 4 minutters tilberedning.
Servér evt. med lidt friske blåbær, nødder, skyr – eller hvad du nu har lyst til (ikke med i kalorieberegningen).
“Dimsen” – omeletform fra Lékué.
Blåbær i bunden af omeletformen.
Æggemassen fordelt over blåbærene.
4. minutter senere – omeletten er klar til servering.