Jordbærkagen minder 100% om en traditionel sukkerbrødsdej, tænk at det skulle tage mig så lang tid at få sammensat den perfekte dej!
Den er sød som bare f…., sprød i kanterne, og lettere svampet i krummen – simpelthen fantastisk!
Fremadrettet vil jeg noget så bestemt bruge denne dej som grunddej, til andre lækre kager.
Og så vil jeg ikke mindst glæde mig til at der kommer jordbær på markedet, med lidt mere smag i – for kagen smagte dejligt i sig selv, men jordbærene var ikke på hurra-nivau…
Ingredienser
ca. 300g friske jordbær, skyllede og i skiver
225g Perfect Fit fra Easis
Korn fra 1 vaniljestang
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
250g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
10g fiberHUSK
80g fiberfin
2 store æg (stuetemperatur, 105g i alt)
50g kalorielet sveskegrød fra Skælskør Frugtplantage (50 kcal pr. 100g – erstatter et ekstra æg, og du kan ikke smage at det er der)
200g kalorielet æblegrød fra Skælskør Frugtplantage (40 kcal pr. 100g)
200 ml skummetmælk
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser i én skål – sigt dem sammen, så der ikke er klumper.
Pisk æg godt i en anden skål.
Tilsæt de to slags grød + mælken til æggene & pisk rigtig godt.
Pisk forsigtigt de tørre ingredienser i æggene.
Vend til sidst jordbær i dejen.
Hæld dejen i en bradepande (ca. 25x40cm) beklædt med bagepapir.
Sørg for at få fordelt dejen godt i bradepanden, den er godt sej i det (det skal den altså være)
Bag ved 175g varmluft i 30-35 min.