Æblekage


Opskrift på bagt æblekage, med kun 126 kalorier pr. 100g.

Æblekage

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 126
Kulhydrater: 70 %
Proteiner: 17 %
Fedt: 13 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 63 g
Ca. 79 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Emneord: Kalorielet
Udgivet i maj, 2013
Opdateret i august, 2021

Jeg har bagt og smagt mange kager i mit liv – for at sige det ærligt, så elsker jeg kage & det er nok det sidste jeg har lyst til at undvære, også selv om jeg forsøger at leve et godt & sundt liv…
Og når man har det sådan, så er man jo nødt til at blive opfindsom (med mindre man har tænkt sig, at træne sig i stykker i det lokale fitnesscenter). Opfindsom det er jeg som oftest i skoven med min hund. Så har den øverste etage frit spil til at fundere & sammensætte ingredienser, og nogle gange så er jeg så dygtig (eller heldig om du vil), at der rent faktisk kommer noget lækkert ud af mine spekulationer. Og en god æblekage går man sjældent galt i byen med!

Ingredienser

115g Perfect Fit fra Easis
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
½ tsk. natron
1 tsk. bagepulver
90g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
35g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen)
5g loppefrøskaller fra Urtekram
40g fiberfin
1 æg
50g kalorielet sveskegrød fra Skælskør Frugtplantage (50 kcal pr. 100g – erstatter et æg, og du kan ikke smage at det er der)
100g æblepuré (jeg bruger noget jeg har fundet i en helse-biks, med kun 34 kcal pr. 100g. Det kan selvfølgelig erstattes af æblegrød-/mos, som er blendet til puré – dog ændrer kalorie beregningen sig)
110 ml skummetmælk
250g skrællede æbler i tern
3g stevia sugar fra Dan Sukker
Kanel

Fremgangsmåde

Sigt de tørre ingredienser (på nær stevia sugar & kanel) sammen i en skål for sig selv.
Pisk de våde ingredienser (på nær æblerne) sammen i en skål for sig selv.
Pisk forsigtigt de tørre ingredienser i de våde & vend æbletern i dejen.
Kom bagepapir i en springform & hæld dejen i. Sørg for at hjælpe dejen godt ud til kanterne, da den er lidt sej i det.
Drys med stevia sugar & kanel.
Bages ved 175g varmluft i 35 min.

Æblekage, nybagt

Æblepuré med 34 kcal pr 100g
Den æblepuré jeg bruger…

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.