Virkelig delikate muffins, de fortjener bestemt en plads på top-ti listen, af muffins – velsmagende, friske, søde & lækre – også selv om de ikke ligger i kalorie-let-kategorien, man skal have lov til at synde en gang imellem, og hvorfor ikke gøre det med noget lækkert hjemmebag…
Ingredienser
35g Becel pro-activ
60g Perfect Fit fra Easis
6g appelsinskal (2 små økologiske appelsiner)
50g Odense Marcipan Orange
Korn fra 1 vaniljestang
1 æg
90 ml friskpresset appelsinsaft (2 små økologiske appelsiner)
100g Levevis økologisk skyr
115g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
10g fiberHUSK
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
50g mørk belgisk chokolade fra Easis, forholdsvist finthakket
Fremgangsmåde
Pisk Becel, Perfect Fit, appelsinskal, marcipan & vanilje sammen.
Pisk æg & appelsinsaft i.
Pisk skyr, mandelmel, fiberHUSK, bagepulver & natron i.
Vend chokoladen i.
Kom dejen i silicone-muffin-forme – jeg fik 7 stk. af mellemstørrelsen.
Bages ved 180g varmluft i ca. 20 min.
Vend muffins ud af formen, lige straks det er muligt at håndtere dem, og lad dem afkøle på en rist.