Så er der sandelig blevet produceret top-lækker kransekagemasse. Total sukkerfri (sødet med det naturlige sødemiddel Stevia). Desværre så er det en noget nær umulig opgave at arbejde med nødder/marcipan (selv om det er sukkerfrit), og opnå et kalorielet produkt. Men fortvivl ikke – denne kransekagemasse er uanset hvordan man vender & drejer den, langt sundere end dét man køber færdiglavet. Og så smager det ganske enkelt HELT fantastisk!!
Ingredienser
20g appelsinskal fra økologiske appelsiner
50g pasteuserede æggehvider
60g Stevia Sweet Crystal
30g friskpresset appelsinsaft
140g hasselnøddemel*
10g fiberHUSK
420g Odense marcipan uden tilsat sukker (købes bl.a. i Føtex)
Fremgangsmåde
Varm appelsinskal, æggehvider, Stevia og appelsinsaft op til ca. 60g, derved bliver Stevia smeltet, og optaget bedre i kransekagemassen.
Pisk æggemassen godt sammen, det bliver altså ikke som en god marengsmasse, men det er heller ikke nødvendigt.
Stil æggemassen på køl i ca. 30 min. & giv den igen et godt pisk.
Bland hasselnøddemel & fiberHUSK sammen, og pisk det i æggemassen.
Skift nu dine piskeris ud med dejkroge.
Tilsæt marcipanen i mindre klumper, og sørg for at få det pisket rigtig godt sammen – det kan godt være lidt sejt, men kan absolut godt lade sig gøre.
Stil kransekagemassen på køl i mindst 30 min. således at fiberHUSK kan opsuge en del af den tilsatte væske, og dermed blive til at arbejde med.
Nu kan du enten vælge at lave traditionelle kransekagestænger, forme dem som petit fours – eller hvad du nu lige har lyst til.
Jeg valgte at gøre lidt af hvert med min portion, jeg lavede traditionelle stænger:
- Tril stænger på ca. 10 cm i længden & 2 cm i tykkelsen, lig dem på en bageplade med bagepapir & form dem spidse med fingrene dyppet i vand.
Samt som petit fours:
- Tril kugler af massen, tryk dem flade på en bageplade med bagepapir, lav en udhuling i midten & fyld evt. med Easis marmelade (sukkerfri).
Så kan du vælge at pynte dem med smeltet sukkerfri chokolade, hindbærstøv (frysetørrede hindbær, blendet til støv) & små mandeltern, som jeg gjorde – hverken fyld eller pynt er med i kalorieberegningen!
Kransekagemassen bages ved 180g varmluft (gerne på dobbelt bageplader – altså brug to stk. under bagepapiret), i 8 – 16 min. alt efter hvordan du vælger at udforme massen – hold øje med dem i ovnen, når de bliver gyldne, så er de færdige. Og undgå at bage forskellige slags på samme tid, da de ikke skal have lige længe. Stængerne gav jeg 15 min. petit fours fik ca. 8 min.
Lad dem afkøle lidt på bagepladen, og flyt dem derefter over på en bagerist, hvor de afkøler helt, før de pyntes.
Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet.
* Tørrist hele hasselnøddekerner & gnid skallen af. Kør dem herefter til mel i en foodprocessor.
Note: Denne kransekagemasse kunne blive mere kalorielet, hvis der anvendes fedtreduceret mandelmel, i stedet for hjemmelavet hasselnøddemel. Smagen vil dog næppe blive helt det samme…
Portionsberegningen er baseret på at du vælger at lave 15 stk. traditionelle kransekagestænger i 10 cm længde…
Jeg lavede også en lidt mere traditionel kransekagemasse, baseret på Sukrin Gold sidste år, se opskriften her…