Nytårsaften er NU – så måske jeg er en smule sent ude med opskriften. Men det gør den ikke mindre lækker – & mon ikke der dukker endnu en anledning til kransekage op?!
Ingredienser
60g pasteuriserede æggehvider
120g Sukrin Gold
100g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kransekagen)
400g Odense Marcipan
Fremgangsmåde
Pisk æggehvide & sukrin i 5 minutters tid, indtil det er blevet cremet & luftigt.
Stil æggemassen på køl i ca. 30 min, så sukrinen kan blive opløst helt.
Del marcipanen i mindre stykker i en skål.
Tag æggemassen ud af køleskabet & giv det et hurtigt pisk.
Bland marcipan, æggemasse & mandelmel sammen. Jeg gav det en hurtig tur med dejkrogene på piskeriset & æltede så resten sammen.
Lad massen hvile indpakket i husholdningsfilm i 30 min.
Nu kan du vælge endten at lave traditionelle kransekagestænger, eller små petitfours.
For at lave stængerne ruller du nogle mindre pølser & giver dem en trekantet form med fingerspidserne (dyppet i vand).
For at lave små petitfours laver du mindre kugler af massen, trykker dem lidt flade & laver en udhuling i midten med en finger (dyppet i vand). Udhulingen kan du så enten fylde med marmelade, bær, nødder eller nougat.
Bages ved 200g (ikke varmluft) i 10-14 min. alt efter deres størrelse. Hold godt øje med dem i ovnen, de skal blive let gyldne!
Nu kan du vælge at spise dem som de er, pynte med chokolade eller glasur.
Kransekage pyntet op til fest:
Hverken marmelade, chokolade eller anden pynt/fyld er med i beregningen af næringsværdierne.