Super lækker, sukkerfri æbletærte – så kan man da dårligt bede om meget mere…
Ingredienser
90g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
130g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i tærten)
80g sukrinmelis (læs her hvordan du laver din egen sukrinmelis & sparer penge)
50g fiberfin
35g Perfect Fit fra Easis
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1 lille æg (47g)
60g Cheasy vanilje 0,1%
20g Becel pro-activ
20g vand (2 spsk.)
2 tsk. Perfect Sød fra Easis
400g skrællede udkernede æbler
Lidt kanelstrø (stødt kanel & sukrin mikset sammen)
40g sukkerfri marcipan fra Odense
Fremgangsmåde
Sigt & vend alle de tørre ingredienser sammen.
Smuldr Becel i melblandingen
Tilsæt æg, cheasy, vand & Perfect Sød. Sørg for at samle dejen godt & lad den hvile indpakket i husholdningsfilm i ca. 30 min.!
Rul nu dejen ud imellem 2 stykker bagepapir (så hænger det ikke fast nogle steder & det er nemt at dreje dejen rundt, så du kan rulle i alle vinkler).
Når dejen er ca. 4-5 mm. høj skæres den til, så den passer i den form du skal bruge (formens diameter + et par cm. til kanten).
Gem den dej du skærer fra, den skal bruges senere.
Nu skal du have fat i et cirkulært stykke bagepapir (du kan også bruge helt alm. firkantet, det gør bare den næste process vanskeligere).
Lig det cirkulære bagepapir oven på dejen.
Vend nu dejen på det cirkulære bagepapir ned i din form – det er slet ikke så svært.
Nu skal du have gang i en gaffel & nogle bønner + lidt mere bagepapir…
Først prikker du lidt huller i bunden med en gaffel.
Så kommer du endnu et stykke bagepapir ned i formen, oven på dejen.
Nu hælder du en pose tørrede bønner (de kan genbruges til andre gange du skal lave tærte & har brug for at holde bunden nede) oven på det øverste bagepapir & sørger for at de kommer helt ud til kanten. Nu skulle du gerne undgå at bunden hæver sig under bagningen.
Bag tærtebunden i 12-15 min. ved 200g (ikke varmluft).
Skræl æblerne, fjern kernehuset & skær dem ud i super tynde skiver med et mandolinjern (pas på fingrene, jeg fik lavet et grimt snit i min ene tommelfinger).
Tag tærtebunden ud af ovnen og fjern bønner + det øverste stykke bagepapir.
Kom nu et godt lag æbler på bunden & drys med kanelstrø. Kom resten af æblerne på, drys med kanelstrø, riv marcipanen over & kom resten af dejen på i klumper (intet skal gå til spilde).
Bag nu færdig i 20-25 min. på 200g (ikke varmluft).
Tærten er bedst lun – men hvilken kage/tærte er ikke det…