Vaniljesmåkager, uden æg og sukker


Opskrift på farligt skønne vaniljesmåkager, med 302 kalorier pr. 100g.

Vaniljesmåkager, uden æg og sukker

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 302
Kulhydrater: 59 %
Proteiner: 6 %
Fedt: 35 %


Ca. 27 portion(er)
Ca. portions størrelse: 13 g
Ca. 39 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Emneord: Jul
Udgivet i december, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

95g Becel pro-activ
100g Perfect Fit fra Easis
Korn fra 1 vaniljestang (gem evt. vaniljestangen & kom den i kagedåsen, det giver en god aroma)
30g fiberfin
185g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
½ tsk. strøget hjortetaksalt

Vaniljesmåkager - ingredienser

Fremgangsmåde

De tørre ingredienser røres godt sammen.
Tilsæt Becel, rør sammen & sørg for at samle dejen godt (selv om det virker urealistisk, så kan det sagtens lade sig gøre, ved hjælp af varmen fra dine hænder).

Vaniljesmåkager - dej

Form dejen til små kugler og kom dem på en bageplade med bagepapir.

Giv hver kugle et mindre “tryk-16” med en gaffel.

Vaniljesmåkager - tryk 16

Bages midt i ovnen på 180g (ikke varmluft) i ca. 15 min. hold øje med kagerne i de sidste minutter, da der er stor forskel på ovne & disse kager skal ikke blive brune, men kun gyldne ellers bliver de for tørre.
Opbevares i en god kagedåse (evt. sammen med vaniljestangen).

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.