Ingredienser
2 dåser tun i vand – i alt ca. 290g, når tunen er dryppet af
50g rejer
50g laks
300g skyr
Revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
2 tsk. citronsaft
1 lille håndfuld citronmelisse
1½ tsk. citronsalt
¼ tsk. cayennepeber
2 tsk. urtepeber
3 blade husblas
Fremgangsmåde
Anbring tunen i en sigte, og lad den dryppe af.
Hak rejer og laks fint, og bland det med tunen.
Bland fisk og skaldyr med skyr, citronskal og -saft, finthakket citronmelisse, salt og de to slags peber.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag den op, og smelt den i et vandbad sammen med det vand, der følger med.
Afkøl husblassen let, og tag nu lidt af tunblandingen, og kom den i husblassen.
Rør derefter resten af tunblandingen i.
Kom den færdige tunmousse i en skål, og stil den på køl i ca. 4 timer.
Server på godt kalorielet brød (ikke med i kalorieberegningen), f.eks. kartoffelbrød.
Opskriften er fundet på iForm, men modificeret en smule.