Ingredienser
260g medjoul dadler (efter stenene er fjernet, 277 kcal pr. 100g)
50g mandler
50 ml. vand
80g Bodylab Whey Crisps (knasende protein-kugler)
50g kokosmel fra Sund Fornuft (Coop, 610 kcal pr. 100g)
90g grovvalsede havregryn (360 kcal pr. 100g)
50g græskarkerner
25g chiafrø
20g Psyllium fra Finax
20g Bodylab Whey 100, Æble (proteinpulver med æblesmag, 400 kcal pr. 100g)
2 tsk. vaniljpulver (IKKE vaniljesukker)
55g FiberSirup Gold * (naturlig, sød sirup, med nyttige fibre – se nærmere nedenfor)
180g FiberSirup Clear * (naturlig, sød sirup, med nyttige fibre – se nærmere nedenfor)
150g Peanut Butter Crunchy (Urtekram, 610 kcal pr. 100g)
300 ml. kogende vand
Kanel
Fremgangsmåde
Kom dadler (uden sten), mandler og de 50 ml. vand i en foodprocessor – kør til det hele er samlet til en lind grød (mandlerne behøver ikke at være knust helt).
Bland de tørre ingredienser i en seperat skål.
Hæld de to slags sirup, Peanut Butter og det kogende vand i en forholdsvis stor gryde. Varm op og rør helt ud.
Tilsæt dadel-grøden i gryden, rør godt rundt.
Tilsæt de tørre ingredienser i gryden, og rør igen godt rundt.
Beklæd en bradepande i ca. str. 34×24 cm med bagepapir.
Hæld massen i bradepanden og glat godt ud – drys med kanel
Bages ved 200g (alm. ovn) i 30 minutter.
Tages ud af ovnen og skæres i ca. 9 baner (på den korte led).
Lig banerne på en bageplade med bagepapir, med bunden opad.
Bag igen i ca. 20 minutter – hold godt øje, pludselig bliver de ret mørke.
Køl helt af på en bagerist, og skær herefter i ca. 36 barer (del hver bane i 4 stk).
Opbevares i lufttæt beholder på køl – kan også fryses ned.
Massen, før bagning.
Massen, efter første bagning, skåret ud i baner & klar til anden bagning.
* FiberSirup kan købes i helsekostbutikker, på nettet eller i din lokale Matas. Jeg fik min lokale Matas til at bestille det hjem i sortiment.
Jeg har i øvrigt lige spottet begge slags FiberSirup i den lokale SuperBrugsen…
Jeg har flere opskrifter på energi-/træningsbarer: