Lækre energibarer, en god redning når man går død i sin træning – virkeligt velsmagende & super sunde…
Ingredienser
50g rosiner fra First Price
80g Rugfras fra Quaker
35g pecannødder
15g mandler
150g tørrede figner
50g kokosmel fra Sund Fornuft
50g græskarkerner
90g Ota grovvalsede havregryn
55g tørrede blommer (Plum Amazins fra Sunsweet – købes i alm. dagligvare butikker)
10g sesamfrø
15g chiafrø
20g loppefrøskaller fra Urtekram
10g valleproteinpulver fra Urtekram
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
55g fast honning
115g lys agavesirup
150g crunchy peanut butter
350 ml. kogende vand
Stødt kanel
Fremgangsmåde
Overhæld rosinerne med varmt vand & lad dem stå i blød, imens du laver de andre ting.
Kom Rugfras, pecannødder, mandler & figner i en foodprocessor, og kør det til en samlet masse.
Bland kokosmel, græskarkerner, havregryn, blommer, sesamfrø, chia, loppefrøskaller, valleprotein & vanilje i en skål.
Tilsæt den blendede masse til de tørre ingredienser & sørg for at blande det godt sammen.
Kom honning, sirup & peanut butter på en pande (sørg for at den er god stor + har høje kanter, ellers brug en gryde) & smelt det.
Tilsæt det kogende vand & rør godt rundt, så alt er opløst.
Skyl rosinerne i koldt vand, dryp dem godt af & vend dem i de tørre ingredienser.
Kom alle de tørre ingredienser ned i den varme blanding, sørg for at få rørt rigtig godt rundt, så alt bliver omfavnet af de gode, søde sager.
Beklæd en bradepande (ca. 34×24 cm) med bagepapir & hæld massen i.
Pensl med vand & drys med kanel.
Bages i 25 minutter på 200g (ikke varmluft).
Tages ud af ovnen, og skæres i mindre stykker.
Kom nu barerne tilbage på en bageplade med bagepapir, men vend dem med bunden opad.
Bages igen i ca. 25 minutter.
Lad barerne køle helt af på en bagerist.
Denne opskrift er stærkt inspireret af en opskrift i det seneste iForm – jeg har naturligvis bare lavet mine helt egne ændringer….
Og nej, de er desværre ikke specielt kalorielette, men de er proppet med sundhed, og så er det altså sjovere at lave sine egne + man ved præcis hvad der er i…