Super lækker, hot suppe, med masser af bid & fylde…
Ingredienser
800g friske tomater, skyllede & med “rumpetten” skåret af (i ved, den stilken sidder på)
175g gulerødder, skrællede & skåret i mindre stykker
200g bladselleri, skyllede & skåret i kortere stave
7g hvidløg i krydderolie
13g frisk rød chili, skyllet & kernefri, skåret i lidt mindre stykker (svarer til en stor chili)
155g løg i tern
430g søde kartofler, skrællet & i tern
10ml Becel vegetabilsk olie
100g Beauvais tomat ketchup “mindre sukker & salt”
2 Knorr grøntsagsbouillon-terninger
1 ltr. kogende vand
100g røde splitlinser fra Urtekram
5 tsk. peber
4 tsk. salt
1½ tsk. cayennepeber
Fremgangsmåde
Kom tomater, gulerødder, bladselleri, hvidløg, og chili i en stor foodprocessor, og kør det helt i smadder. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du sagtens bruge en stor skål & en stavblender.
Varm olien op i en stor gryde & svits løg + søde kartofler.
Tilsæt grøntsagerne fra foodprocessoren & rør godt rundt.
Tilsæt ketchup, bouillon-terninger & kogende vand.
Varm op & smag til med krydderierne.
Skyl linserne grundigt & tilsæt dem suppen.
Lad simre i 30 min.
Servér evt. med en god klat skyr (ikke med i kalorieberegningen), det øger mætheden – og så smager det bare rigtig godt… Min portion med 100g Levevis skyr, var på i alt 260 kalorier.