Skøn, mættende tærte – som slet ikke er spor svær at tilberede…
Ingredienser – dej
150g skyr fra Levevis
2 store æg
50 ml skummetmælk
1 tsk. bagepulver
10g loppefrøskaller fra Urtekram
220g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Fremgangsmåde
Saml dejen, sørg for at få den rørt godt sammen.
Beklæd en stor springform med bagepapir – dette er meget vigtigt, da dejen samler sig under første bagning, og du risikerer at fyldet farer ud i ovnen, hvis ikke springformen er beklædt med bagepapir! Brug evt. det særlige bagepapir, jeg beskriver her.
Tryk dejen ud i formen, den behøver ikke at komme helt op af kanterne, men ca. 3 cm er at foretrække. Brug en dejskraber, dyppet i vand til at bearbejde dejen.
Bunden er forholdsvis tyk ift. så mange andre tærtedeje!
Bag bunden i ca. 15 min. på 200g alm. ovn.
Ingredienser – fyld
100 ml. skummetmælk
100 ml. Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
4 store æg
200g Levevis hytteost 1,5%
160g rød peberfrugt i tern
250g broccoli, skyllet & i mindre buketter
1 pakke (150g) stegte kyllingestykker fra Dit valg (80 kcal. pr. 100g, købt i Fakta)
3 tsk. salt
3 tsk. peber
lidt tørret ramsløg fra Urtekram
Fremgangsmåde
Pisk æggemassen sammen (skummetmælk, Oma, æg, hytteost, salt + peber).
Kom kyllingestykkerne i bunden af den forbagte bund.
Drys peberfrugter over.
Hæld æggemassen over (og ja, den ryger sikkert lidt ud over dej-kanten, det er derfor der skal bagepapir i formen).
Kom broccoli på & drys med tørret ramsløg
Bag i ovnen på 220g (alm. ovn) i 40-50 min. Tærten er færdig, når massen ikke længere er flydende.
Det hele kan sådan set godt forberedes i god tid. Dejen kan forbages, grøntsagerne snittes & æggemassen piskes sammen. Så er det bare lige at samle tærten & smide den i ovnen.
Den smager også fantastisk dagen efter – enten opvarmet i ovnen, eller kold…
Servér med en god salat til…