Ingredienser
10g Becel vegetabilsk olie
200g rødløg
3-4 fed hvidløg i krydderolie fra sund fornuft (7g)
7g ingefær
1 rød chili (12g)
800g skrællede kartofler
2 bakker gode blomme tomater (1000g – ca. 960g renset)
2 store røde peberfrugter (ca. 330g renset)
140g tomatpasta fra sund fornuft
10g Oscar grøntsagsbouillon
1½ liter vand
200g *hvide bønner
Salt, peber, spidskommen, tørret basilikum, chiliflager
* brug enten 200g hvide bønner fra dåse, eller ved at følge anvisningen på en pose tørre hvide bønner (trækketid + kogetid), der går ca. 100g tørrede bønner til 200g kogte.
Jeg sørger for altid at have flere portioner hvide bønner, kogt og klar i fryseren – ganske simpelt…
Fremgangsmåde
Skær rødløg, hvidløg, ingefær, chili, kartofler & peberfrugter i tern.
Skær enden af tomaterne & skær dem i kvarte.
Varm olien op i en stor gryde & svits løg, hvidløg, ingefær & chili.
Tilsæt kartofler, tomater & peberfrugter – rør godt rundt.
Tilsæt tomatpasta, bouillon & vand (der skal være nok vand så det hele er dækket) – varm op til kogepunktet & lad koge i ca. 20 min. til kartoflerne er færdige.
Blend det hele med en stavblender.
Tilsæt de hvide bønner, varm det hele op & lad simre i 15 min. ca.
Smag til med krydderier – jeg vil ikke skrive præcist hvor meget jeg brugte af hver, jeg stoler ikke helt på min smagsevner i denne multi-forkølet tilstand…
Servér evt. med en godt ristet skive rugbrød & kyllingestrimler fra sund fornuft, der lige er blevet ristet lidt på en tør pande (ikke med i kalorieberegningen)