Brunkager helt uden sukker & smør – hurra for bekæmpelsen af tomme kalorier…
Ingredienser
310g tørrede dadler fra Delicata
250g økologiske soltørrede søde abrikoser fra Urtekram
100g fuldkornsrismel fra Urtekram
60g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
40g fiberfin
60g økologisk havregryn fra Kornkammeret
100g jomfrukokosolie
100g mandler (med skal)
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
2 tsk. bagepulver
1 pose krydderier til brunkager på 20g (jeg brugte Urtekrams blanding)
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor & kør det til en jævn masse.
Sørg for at få kørt det hele med – skrab evt. siderne en gang imellem.
Massen er færdig når den ser fedtet ud & samles ved tryk imellem fingrene.
Rul kugler af dejen (60 stk.), lig dem på to bageplader med bagepapir.
Tryk kuglerne flade.
Bages ved 175g (ikke varmluft) i ca. 14 min. alt efter hvor flade du har trykket dem – hold øje med dem de sidste par minutter.
Du har måske observeret at de ikke ligefrem er kalorielette – men det er de gode kalorier. Bestemt bedre end andre brunkager proppet med sukker & smør….
Til sammenligning har f.eks. Karen Volf klassiske brunkager:
Kalorier: 500 | Proteiner: 5,5g | Kulhydrater: 68g | Fedt: 23g
Desuden spiser man ofte en masse af de almindelige brunkager – det er næsten ikke muligt med denne sunde udgave, da de er proppet med fibre & derfor mætter en hel del!