Ingredienser
150g dadler (enten stenfri, eller efter stenene er fjernet)
50g fuldkornsrismel fra Urtekram
50g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
30g økologiske havregryn (eller ruggryn)
25g jomfrukokosolie
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor & kør det til en jævn masse.
Sørg for at få kørt det hele med – skrab evt. siderne en gang imellem.
Massen er færdig når den nemt kan samles med fingrene.
Rul kugler af dejen (10 stk.), lig dem på en bageplade med bagepapir.
Tryk kuglerne flade.
Bages ved 175g (ikke varmluft) i 8-12 min. alt efter hvor flade du har trykket dem – hold øje med dem de sidste par minutter.
Som skrevet er det en grunddej – småkagerne kan enten nydes nøjagtig som de er i denne opskrift, eller du kan vælge at tilføje enten kakao, carob, nødder, krydderier (eller hvad du nu lige har lyst til) i enten hele dejen, eller blot dele af dem.
Eksempler på variationer dukker nok op på et tidspunkt.
Du har måske observeret at de ikke ligefrem er kalorielette – men det er de gode kalorier. Bestemt bedre end andre småkager proppet med sukker & andet usundt….