Ingredienser
5g vegetabilsk olie fra Becel
400g skinketern
2 rødløg (ca. 180g) i skiver
2 fed presset hvidløg
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
1 tsk. karry
1 tsk. citrongræs fra Urtekram
150g grønsagsbouillon
Saft fra en citron
100g kokosmælk light
100g Cheasy naturel yoghurt
1 tsk. Perfect Sød fra Easis
1 dl vand
4 tørrede timian kviste
10g kartoffelmel + ½ dl vand
2 peberfrugter i tern (ca. 280g)
125g fine ærter
Salt & peber
Fremgangsmåde
Brun kødet i olien i en wok – tag det op igen efter bruning.
Svits løg & hvidløg, tilsæt chili, karry & citrongræs.
Tilsæt bouillon, citronsaft, kød, kokosmælk, yoghurt, Perfect Sød, 1 dl vand & timian.
Lad simre i en time. Ca. 20 min. før det er færdigt med at simre, tilsættes peberfrugter og ærter.
Rør kartoffelmel op i ½ dl vand & jævn retten.
Smag til med salt & peber.
Servér skinkegryden med nudler (ikke med i kalorieberegningen). Én portion serveret med nudler blev på samlet 259 kalorier (det lykkedes for mig at finde nogle nudler med spinat, som kun havde 120 kalorier pr. 100g).