Ingredienser
300g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
1 tsk. salt
25g sukrin
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
50g rosiner (First price)
55g tørrede abrikoser
25g Becel pro-activ
75g usødet æblemos
1 spsk. Perfect Sød fra Easis
200g cheasy a38 naturel 0,1%
Fremgangsmåde
Start med at komme rosiner & abrikoser i blød i noget vand – de skal stå og trække i 15-20 min.
Bland mel, salt, sukrin, bagepulver & natron i en skål.
Smuldr becel i melblandingen,
Tilsæt æblemos, Perfect Sød, cheasy, rosiner & abrikoser – rør godt rundt med en gaffel til dejen er helt samlet til en lettere klistret klump.
Form boller med hænderne – 10-12 stk. alt efter størrelse.
Pensl med vand & bag ved 225g (ikke varmluft) i 12-15 min. De er færdige når de lyder hule ved banken i bunden af dem.
Du kan evt. erstatte rosiner/abrikoser med andre frugter, nødder eller chokolade – men så ændrer kalorieberegningen sig.