Scones med rosiner & abrikos


Opskrift på lækre scones, med gode fibre i, og kun 195 kalorier pr. 100g.

Scones med rosiner & abrikos

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 195
Kulhydrater: 80 %
Proteiner: 10 %
Fedt: 10 %


Ca. 7 portion(er)
Ca. portions størrelse: ? g
Ca. ? kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød | Kage
Udgivet i november, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

300g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
1 tsk. salt
25g sukrin
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
50g rosiner (First price)
55g tørrede abrikoser
25g Becel pro-activ
75g usødet æblemos
1 spsk. Perfect Sød fra Easis
200g cheasy a38 naturel 0,1%

Fremgangsmåde

Start med at komme rosiner & abrikoser i blød i noget vand – de skal stå og trække i 15-20 min.
Bland mel, salt, sukrin, bagepulver & natron i en skål.
Smuldr becel i melblandingen,
Tilsæt æblemos, Perfect Sød, cheasy, rosiner & abrikoser – rør godt rundt med en gaffel til dejen er helt samlet til en lettere klistret klump.
Form boller med hænderne – 10-12 stk. alt efter størrelse.
Pensl med vand & bag ved 225g (ikke varmluft) i 12-15 min. De er færdige når de lyder hule ved banken i bunden af dem.

Scones v2 med rosiner & abrikos

Du kan evt. erstatte rosiner/abrikoser med andre frugter, nødder eller chokolade – men så ændrer kalorieberegningen sig.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.