Rabarber-jordbær marmelade


Opskrift på skøn rabarber-jordbær marmelade, med kun 23 kalorier pr. 100g.

Rabarber-jordbær marmelade

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 23
Kulhydrater: 100 %
Proteiner: 0 %
Fedt: 0 %


Ca. Mange portion(er)
Ca. portions størrelse: ? g
Ca. ? kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad
Udgivet i juni, 2015
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

1000g skyllede rabarber, skåret i mindre stykker
500g rensede, skyllede jordbær, skåret i både
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
50g friskpresset citronsaft
290 ml. vand
10g Perfect Sød fra Easis
75g Grøn Melatin (sukkerfri)
7g Atamon (+ nok til at skylle sylteglassene)

Fremgangsmåde

Kom rabarber, vaniljepulver, citronsaft, vand og Perfect Sød i en gryde. Kog op & lad koge i 15 min. Rør rundt og mos af & til.
Kom jordbærene i gryden, vend godt rundt & lad koge i ca. 10 min. Sørg for at mose det godt sammen.
Vej Melatin af i en skål (det er godt at være forberedt, det skal gå hurtigt det her).
Hæld Melatin i gryden og rør hurtigt og grundigt rundt, ellers risikerer du at der kommer klumper.
Lad marmeladen små-koge i 2 min.
Tag gryden af varmen.
Skyl syltetøjsglas i atamon.
Når marmeladen er kommet ned under kogepunktet tilsættes en tsk. atamon & der røres godt rundt.
Hæld marmeladen på tætsluttende syltetøjsglas & køl ned i køleskabet.

Rabarber-jordbær marmelade, på sundt proteinrigt rugbrød

Portionen giver ca. 1850g færdig marmelade.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.