Proteinrig nødde-crunch


Opskrift på skøn, proteinrig nødde-crunch, med kun 480 kalorier pr. 100g.

Proteinrig nødde-crunch

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 480
Kulhydrater: 17 %
Proteiner: 26 %
Fedt: 57 %


Ca. 38 portion(er)
Ca. portions størrelse: 10 g
Ca. 48 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Dessert | Morgenmad | Snacks
Udgivet i marts, 2017
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

100g æggehvide
5g Perfect Sød fra Easis
15g fiberSirup Gold
1g salt
6g Dr. Oetker revet appelsinskal (Dr. Oetker bliver ved med at ændre deres produktlink, så det er svært at linke til – søg evt. på nettet, hvis du ikke ved hvad det er)
200g Amo Stenalderbrød blanding
50g Bodylab Whey Crisps (kan erstattes af stenalderbrød blanding, hvis du ikke ønsker at købe disse – men så ændrer næringsværdiberegningen sig)
40g grofthakkede mandler
30g Bodylab Whey 100 Vanilla Milkshake (eller en anden slags proteinpulver, du måske har på lager – denne giver en god smag)
35g Axa Protein havregryn (kan erstattes af andre havregryn, men så ændrer næringsværdiberegningen sig – jeg har købt mine i den lokale Kvickly)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175g varmluft.
Pisk æggehvider, Perfect Sød, fiberSirup, salt og appelsinskal sammen i en stor skål. Det skal blive en luftig, sej masse – ligesom til marengs.
Vend nu resten af ingredienserne i med en dejskraber.
Fordel massen i en stor bradepande beklædt med bagepapir (bradepanden sørger for at intet stikker af, når der nulres senere i processen). Det skal være så fladt som muligt.
Kom bradepanden ind midt i ovnen og bag i ca. 5 minutter.
Nu tages det ud af ovnen, skæres i mindre strimler/firkanter med en paletkniv og vendes rundt (bunden i vejret).
Ind i ovnen igen i 5 minutter.
Nu skal det hele nulres godt igennem, for at få så små stykker som muligt – fordel det godt i bradepanden, så det ikke ligger i lag.
Ind i ovnen igen i 5 minutter.
Igen skal det nulres godt igennem & fordeles i bradepanden – vent evt. nogle minutter med at nulre, det er blevet godt varmt på det her tidspunkt.
Sidste tur i ovnen, men hold godt øje – det må ikke blive branket. Denne gang skal det have 3 til 5 minutter, alt efter hvor småt du har fået det nulret.
Når det er blevet fint gyldent tages det ud og hældes i en stor skål, rør rundt i det en gang imellem, for at få det hele til at afkøle.
Opbevar i lufttæt beholder – det kan godt holde en 3-4 uger.

Proteinrig nødde-crunch
Pisket “marengs”-masse.
Proteinrig nødde-crunch
Alle de tørre ingredienser, der skal vendes i æggemassen.
Proteinrig nødde-crunch
Det hele vendt godt sammen….
Proteinrig nødde-crunch
Og fordelt godt i bradepanden.
Proteinrig nødde-crunch
Efter første vending.
Proteinrig nødde-crunch
Efter et par omgange “nulren”.
Proteinrig nødde-crunch
Klar til at blive kølet af i skålen.
Proteinrig nødde-crunch på skyr med jordbær
Her serveret på en portion skyr med jordbær (mums).

Opskriften er en modificering af Michelle Kristensens “Proteinrig crunch”, fra e-bogen “MK Bootcamp, mad på max. 20 minutter”.
Jeg har erstattet noget af stenalderblandingen med Whey Crisps, brugt proteinpulver og protein havregryn, fjernet appelsinsaft og erstattet agavesirup med fiberSirup + Stevia med Perfect Sød.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.