Man behøver ikke altid at være på kaloriejagt – nogle gange er det ok, at fokusere på det sunde i en fødevare. Kroppen har også brug for de sunde fedtstoffer, og dem har jeg helt personligt svært ved at indarbejde i min kost. Al den fokus på kalorier, har på det nærmeste gjort mig fedt-forskrækket, men dét skal der laves om på…
Disse lækre frikadeller er fyldt med sunde fedtstoffer, de smager fantastisk & mætter super godt!
Ingredienser
400g hakket kylling 3-6%
50g æggehvide
20g chiafrø
2 tsk. peber
1½ tsk. salt
2 tsk. chiliflager fra Urtekram
90g fintsnittet forårsløg
30g sesamfrø
Fremgangsmåde
Rør kød, æggehvide & chiafrø sammen.
Tilsæt krydderier og forårsløg.
Stil farsen på køl i 15-30 minutter – så opsuger chiafrøene noget af væsken, og farsen bliver mere fast.
Form til 12 stk. frikadeller & vend dem i sesamfrø.
Steges i ovnen i 20 min. ved 200g varmluft – vend dellerne & steg dem igen i 15-20 min.
Servér evt. med en god salat, og en portion kartoffel-skyr (ikke med i kalorieberegningen).