Lækker, top-mættende & varmende suppe – proppet med vitaminer & proteiner…
Ingredienser
10g Becel vegetabilsk olie
500g Kyllinge inderfilet (90kcal pr 100g), skåret i mindre tern
170g rødløg i store tern
3 fed hvidløg fintskåret
200g kartofler, skrællede & i tern
200g gulerødder i skiver
250g bladselleri i skiver
100g porrer (ca. 2 stk.) i tynde skiver
450g hvidkål (½ hoved ca.) fintsnittet
2 ds hakkede tomater (20 kcal pr 100g)
1 ds Kavli økologiske kikærter, drænet & skyllet
3 Knorr Hønsebouillon tern
1½ ltr. kogende vand
3 tsk. chiliflager fra Urtekram
Salt & peber
Fremgangsmåde
Varm olien op & svits løg + hvidløg, sammen med chiliflager & 2 tsk. salt + 2 tsk. peber.
Tilsæt kyllingestykkerne, og brun dem godt.
Tilsæt kartofler, gulerødder, bladselleri & porrer, vend godt rundt.
Tilsæt hakkede tomater, bouillon tern & kogende vand.
Kog op & lad simre i 20 min.
Efter 10 min. tilsættes kikærter & hvidkål.
Smag til med salt + peber (jeg brugte yderligere 2 tsk. salt & 3 tsk. peber).
Servér evt. med en klat skyr på (ikke med i kalorieberegningen).
Det er godt nok en ret stor omgang suppe jeg har lavet her, men det er super nemt & lige til at fryse ned – så er der skøn suppe til en presset forkølelsesdag…