Jeg har tidligere lavet et par opskrifter på kransekage, denne opskrift er lidt et miks af de tidligere opskrifter – jeg kan ikke helt lade være med at eksperimentere i køkkenet…
Ingredienser
60g pasteuriserede æggehvider
120g Sukrin Gold
10g Dr. Oetker revet appelsinskal
100g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kransekagen)
400g Odense Marcipan uden tilsat sukker
Fremgangsmåde
Start med at piske æggehviderne stive.
Pisk sukrin i æggehviderne, og lad det hvile i køleskabet i et kvarters tid.
Pisk æggehviderne op igen, og pisk herefter appelsinskal og mandelmel i.
Fordel marcipanen i mindre bidder i æggemassen. Giv det evt. et pisk med nogle dejkroge.
Ælt nu massen sammen med hænderne, tril det til en pølse, kom husholdningsfilm omkring, og lig det i køleskabet i en halv times tid.
Nu kan du vælge enten at lave traditionelle kransekagestænger, eller små petitfours.
For at lave stængerne ruller du nogle mindre pølser & giver dem en trekantet form med fingerspidserne (dyppet i vand).
For at lave små petitfours laver du mindre kugler af massen, trykker dem lidt flade & laver en udhuling i midten med en finger (dyppet i vand). Udhulingen kan du så enten fylde med marmelade, bær, nødder eller nougat.
Bages ved 200g alm. ovn i 10-14 min. alt efter deres størrelse. Hold godt øje med dem i ovnen, de skal blive let gyldne!
Nu kan du vælge at spise dem som de er, eller pynte med chokolade, nødder eller glasur.
Hverken marmelade, chokolade eller anden pynt/fyld er med i beregningen af næringsværdierne.
Find de andre to opskrifter på kransekagemasse her:
Sukkerfri appelsin-hasselnødde kransekagemasse
Kransekagemasse