Ingredienser
25g gær
150g kærnemælk
1 æg
500g æblemos (evt. denne lækre hjemmelavede slags)
450g Amo sigtet speltmel
1 lille drys fint salt
140g sukrin
3 tsk. kanel
1 æggehvide
Fremgangsmåde
Lun mælken (hold godt øje, kærnemælk bliver mystisk ved for voldsom opvarmning).
Opløs gæren i mælken.
Tilsæt æg og 100g af æblemosen.
Ælt 400g af melet i dejen lidt ad gangen og tilsæt salt (resten af melet skal bruges til æltning + når dejen skal rulles ud).
Ælt dejen meget grundigt, indtil den er blød og smidig.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 min.
Når dejen er hævet skal den rulles til et fladt firkantet stykke.
Bland sukrin & kanel i en skål – sørg for at røre godt rundt i det.
Smør de sidste 400g æblemos ud på dejen & strø med kanelsukrinen.
Rul dejen sammen til en pølse – det kan være lidt omstændigt med så meget æblemos i, men det kan godt lade sig gøre.
Skær pølsen i skiver på ca. 2 cm. tykkelse & kom dem på to bageplader med bagepapir.
Giv sneglene et lille tryk så de bliver fladere & lad dem efterhæve i 15 min.
Pensl med æggehvide & bag ved 200g (ikke varmluft) i 20-25 min. (husk at holde øje med dem, bagetiden afhænger meget af din ovn).
Afkøl på en rist – strø evt. med en smule mere sukrin.