Ingredienser
200g hvide bønner, hvis du bruger dem fra dåse skal du huske at skylle dem RIGTIG godt
50g cheasy a38 naturel 0,1%
2 æg
100g æblemos fra Urtekram
20g Perfect Sød fra Easis
1 tsk. vaniljeekstrakt
*80g sukkerfri kakao
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
1 lille nip salt
50g valnødder (du kan selvfølgelig også bruge nogle andre nødder, men så ændrer beregningen sig)
50g Mørk Belgisk Chokolade fra Easis
* Jeg havde tilfældigvis noget orange-kakao stående på lageret, det havde ikke særlig mange kalorier ift. “alm.” kakao.
Hvis jeg havde brugt f.eks. Coop’s kakao havde beregningen set således ud:
Kalorier: 225 | Proteiner: 10g | Kulhydrater: 14g | Fedt: 14g
Fremgangsmåde
Blend bønner & cheasy til mos – der må ikke være hele bønner tilbage.
Pisk bønnemos, æg, æblemos, Perfect Sød & vaniljeekstrakt sammen.
Bland de tørre ingredienser i den våde blanding (på nær nødder & chokolade) – pisk godt.
Hak nødder og chokolade groft, vend det i dejen.
Beklæd en springform eller en lille braddepande med bagepapir & hæld dejen i.
Bag ved 155g varmluft i 35-40 min.
Hvis du ønsker det, kan du lave 12 stk. muffins, i stedet for én hel kage – så skal de dog kun have 25-30 min. i ovnen.
Opskriften er en mindre modificering af Katrines (glutenfri) kokkerier’s opskrift.