Dét her er én af mine egne absolutte favoritter! Prøv den, kyllingegryden smager fantastisk, er nemt at lave, er proppet med sundhed & er supernem lige at fryse ned & tø op igen…
Ingredienser
25g Becel vegetabilsk rapsolie
515g hakket kyllingekød 3-6%
2 løg, skåret i grove tern (ca. 185g)
5 fed hvidløg, i skiver (ca. 10g)
1 rød chili, uden kerner & skåret i små stykker
350g gulerødder, skrællet & i skiver
2 peberfrugter, skåret i grove tern (ca. 380g)
5-6 tomater, skåret i grove tern (ca. 520g)
1 liter kogende vand
2 hønsebouillonterninger
200g perlebyg
1 hel kanelstang
1 par dråber Perfect Sød fra Easis
170g majs
230g røde kidneybønner i vand, drænet & skyllet (Bon Appetit)
Krydderiblanding
5 tsk. urtesalt fra Urtekram
4 tsk. urtepeber fra Urtekram
3 tsk. knust spidskommen fra Urtekram
2 tsk. oregano fra Urtekram
2 tsk chiliflager fra Urtekram
Fremgangsmåde
Hæld 10g olie i en varm gryde, tilsæt halvdelen af krydderiblandingen & brun kyllingen.
Tag kyllingen op af gryden & stil det til side.
Hæld 15g olie i gryden, tilsæt resten af krydderiblandingen & svits løgene.
Tilsæt hvidløg + chili, & lad det svitse et par minutter.
Tilsæt gulerødder, peberfrugter & tomater – vend godt rundt & lad stege i små 5 minutter.
Tilsæt kogende vand, bouillonterninger & den hele kanelstang.
Bring i kog & lad simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt perlebyg, vend godt rundt, kog op & lad simre i 15 minutter under låg.
Fisk kanelstangen op, tilsæt kylling, bønner & majs, kog op & lad simre i 15 minutter under låg.
Smag evt. til med mere salt, peber & chili
Sluk for komfuret & lad retten hvile i ca. 10 minutter uden låg før servering.
Servér kyllingegryden med en klat skyr & drys med persille (ikke med i kalorieberegningen).
Jeg har også lavet en version med grønne linser, i stedet for perlebyg. Den er også ret fantastisk!