Ingredienser til kyllingegryden
20g kokosolie (smagsneutral)
400g hakket kylling 3-6% (120 kcal pr. 100g)
2 rødløg i grove tern (185g)
15g hvidløg i små tern/skiver
1 rød chili i tern (15g)
350g skrællede gulerødder i skiver
2 peberfrugter i tern (330g)
250g Zan marzano tomater i halve (eller andre små, faste tomater)
900 ml kogende vand
22g Herbamare
1 dåse hakkede tomater
200g grønne linser
1 hel kanelstang
Et par dråber Perfect Sød fra Easis
140g majs
1 dåse Bonduelle Kidneybønner i vand (drænet & skyllet)
Krydderiblanding (se nedenfor)
Krydderiblanding
5 tsk. urtesalt fra Urtekram
4 tsk. urtepeber fra Urtekram
3 tsk. knust spidskommen fra Urtekram
2 tsk. oregano fra Urtekram
2 tsk chiliflager fra Urtekram
Fremgangsmåde
Hæld 10g olie i en varm gryde, tilsæt halvdelen af krydderiblandingen & brun kyllingen.
Tag kyllingen op af gryden & stil det til side.
Hæld 10g olie i gryden, tilsæt resten af krydderiblandingen & svits løgene.
Tilsæt hvidløg + chili, & lad det svitse et par minutter.
Tilsæt gulerødder, peberfrugter & tomater – vend godt rundt & lad stege i små 5 minutter.
Tilsæt kogende vand, Herbamare, hakkede tomater, grønne linser & den hele kanelstang – rør godt rundt.
Bring i kog & lad simre under låg i 25 minutter – rør rundt af og til.
Fisk kanelstangen op, tilsæt kylling, bønner & majs, kog op & lad simre i 15 minutter under låg.
Smag evt. til med mere salt, peber & chili
Sluk for komfuret & lad retten hvile i ca. 10 minutter uden låg før servering.
Server kyllingegryden med en klat skyr og evt. et drys frisk persille (ikke med i kalorieberegningen).
Jeg har tidligere lavet en version med perlebyg i stedet for linser, den er også ualmindelig lækker!