Hvem husker ikke barndommens festlige, grønne mazarinkage – jeg tror på, at jeg ikke er den eneste!
Ingredienser – mazarinkage
1 æg (50g)
50g æggehvide
30g smeltet Becel pro-activ
90g Cheasy A38
20 ml mandelessens
30 ml kogende vand
15 ml grøn frugtfarve (hvis du ikke vil have din kage farvet, så erstat frugtfarven med tilsvarende mængde kogende vand ekstra)
120g ølands hvedemel (flere kostfibre, mere protein, købt i Rema1000)
140g Perfect Fit fra Easis
30g fiberfin
15g Psyllium fra Finax
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
Fremgangsmåde – mazarinkage
Sigt de tørre ingredienser sammen i en skål.
Pisk æg og æggehvide godt luftige i en anden skål.
Pisk resten af de våde ingredienser i æggemassen.
Pisk de tørre ingredienser sammen med de våde.
Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir.
Bages ved 175g alm. ovn i 35 min.
Ingredienser – kakaofrosting
30g kakaodrik fra Easis
5g fedtfattig kakao fra Urtekram
10g vaniljeproteinpulver (375 kcal. pr. 100g) – kan erstattes af mere kakaodrik, hvis det ikke er en del af hjemmelageret, men så ændrer kalorieberegningen sig (til det bedre kaloriemæssigt set, men ikke ift. proteiner)
130g Thiese skyr (det skal helst være den fra Thiese, da den er mest fast i det – købes i Fakta…)
10g Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde – kakaofrosting
Sigt kakaodrik, kakao og vaniljeprotein ned i en skål – vigtigt så der ikke kommer klumper i frostingen.
Rør skyr & Perfect Sød i – smag evt. til.
Lad kagen køle helt af & smør kakaofrosting på.
Færdigbagt mazarinkage, før frosting.
Mazarinkage med kakaofrosting.