Jeg beklager, denne tærte er på ingen måde kalorielet – men det gør ikke noget, så længe det ikke sker for tit (den indeholder dog masser af de gode fedtstoffer og godt med proteiner).
Jeg elsker denne tærte fra min barndom (opgraderet med mandelmel og stevia), sprød bund med en klistret, super sød & knasende top…
Tærtebund
150g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
100g Becel let (smørbart, 350 kcal pr. 100g)
50g stevia sukker
½ æg (den anden halvdel skal bruges som fyld – pisk derfor et helt æg sammen, og brug halvdelen her)
Rør det hele sammen i en skål – det er rigeligt at bruge en gaffel, dejen samler sig efterhånden som den bliver bearbejdet.
Kom bagepapir i bunden af en springform – jeg brugte en lidt mindre på ø 18cm, men du kan sagtens bruge en alm., så bliver bunden bare lavere.
Tryk dejen ud i springformen – sørg for at komme et par cm op af kanten, ellers flyder fyldet ud.
Bages 15-17 min. på anden nederste rille på 170g alm. ovn (bagetiden afhænger af bundens tykkelse, den skal ud før den bliver gylden).
Lav nødde-fyldet imens bunden bager.
Nødde-fyld
75g Becel let (smørbart, 350 kcal pr. 100g)
100g stevia sukker
½ æg (den anden halvdel)
50g grofthakkede hasselnødder
Kom alle ingredienserne i en gryde.
Varm op under omrøring til kogepunktet.
Når bunden er færdig, tages den ud af ovnen, fyldet kommes på & tærten bager færdig i 15 min.
Sørg for at lade tærten køle af, før du kaster dig over den – du kan brænde din tunge noget så forfærdeligt på nødde-fyldet