Ingredienser
100g ris til fuldkornsgrød fra Urtekram
400g skummetmælk
Et lille drys salt
Fremgangsmåde
Skyl risene i vand.
Kom risene i en gryde & tilsæt mælk. Stil gryden på køl i 8 timers tid (så mindskes kogetiden)
Tag gryden ud af køleren, tilsæt salt & kog op under omrøring
Lad simre 80 – 90 min. indtil det har den rette konsistens.
Rør rundt af og til, så den ikke sætter sig fast i bunden af gryden.
Giv grøden et opkog under omrøring før servering.
Servér med et drys kanelsukrin (mix stødt kanel med sukrin) & en klat æblemos, eller nogle æblebåde som lige har fået en omgang varme på en tør, men god slip-let pande. Du kan evt. drysse æblerne med lidt kanelsukrin under opvarmningen.
En portion serveret med 90g æble, er på i alt 295 kalorier & jeg følte mig godt mæt!
Hvis du udelader salt & koger grøden med en flækket vaniljestang, så er den også en god base for ris á l’amande – med mindre du selvfølgelig vælger at lave verdens bedste juledessert…
Har du en rest grød tilovers, så kan du jo altid lave nogle lækre fuldkornsklatkager…